fbpx

Anca Dragu: Tinerii recrutaţi la Senat vor fi remuneraţi

Anca Dragu, preşedintele Senatului, a transmis către Educaţie Privată că tinerii pe care îi invitase să candideze la poziții de voluntari în echipa de comunicare a instituției vor fi remunerați.

Anca Dragu a revenit cu o precizare și pe pagina sa de Facebook, la anunțul inițial:

”În urma reacțiilor apărute în comentariile ultimei postări, este necesară o clarificare: stilul informal de a scrie poate fi câteodată interpretat eronat.
Voluntarii, adică cei dornici de implicare, nu cei care prestează activități de voluntariat, vor fi contractați și remunerați după normele in vigoare, anume după legea 176/2018.”
Actul normativ la care președintele Senatullui se referă este Legea internshipului.
CONTEXT

Anca Dragu, președintele Senatului, a publicat pe pagina sa de Facebook un anunț în care spune că vrea să recruteze tineri care să facă voluntariat minimum 20 de ore pe săptămână, în echipa de comunicare a institutului. Postarea nu specifică vreo variantă de remunerație.

Educație Privată a contactat-o pe Anca Dragu pentru a preciza dacă intenționează, totuși, ca instituția pe care o conduce să recompenseze cumva munca tinerilor. Până la momentul publicării articolului, nu avem un răspuns.

Anunțul de recrutare postat de președintele Senatului:

”Eu și colegii mei avem convingerea că tinerii trebuie să aibă posibilitatea de a căpăta experiență în instituțiile statului.

De aceea, căutăm doi voluntari care să facă parte din echipa noastră de comunicare pe durata a 3 luni.
Vrem alături de noi tineri care au încredere în ei și în noi, care sunt creativi, perspicace, cărora le este firesc să lucreze în echipă și care vorbesc fluent limba engleză, iar gramatica limbii noastre nu reprezintă un mister pentru ei.
Trebuie precizat că spiritul de inițiativă și simțul umorului sunt foarte importante.
Cerințe:
– Absolvenți de liceu, studenți sau absolvenți de program uiversitar licență;
– Minimum 1 an experiență de voluntariat;
– Disponibilitate min 20 de ore pe saptămână;
– Utilizeză cu usurință platforme precum: Facebook, Instagram, Twitter, Linked In;
– Capacitate de analiză și înțelegere a statisticilor conturilor de social media;
– Să fie la curent cu trendurile din online și să știe să identifice oportunitățile de comunicare în mediul digital;
Pe scurt, căutăm doi digital savvy. 🙂
Până pe 28.02.2021, ora 23.59, așteptăm la adresa e-mail [email protected] CV-ul însoțit de un scurt text în care te caracterizezi: cine ești, ce crezi că ai invățat până acum din experiențele tale și ce planuri de viitor ai. Fii sincer/ă, nu e nevoie să formalizezi, ci să scrii liber.
Abia așteptăm să ne cunoaștem!”
Ce prevede Legea Voluntariatului (Legea nr. 78/2014):

Art. 3. –

În sensul prezentei legi, termenii și expresiile de mai jos au următoarele semnificații:

a) voluntariatul reprezintă participarea voluntarului persoană fizică la activități de interes public desfășurate în folosul altor persoane sau al societății, organizate de către persoane juridice de drept public sau de drept privat, fără remunerație, individual sau în grup;

b) activitatea de interes public reprezintă activitatea desfășurată în domenii precum: arta și cultura, sportul și recreerea, educația și cercetarea, protecția mediului, sănătatea, asistența socială, religia, activismul civic, drepturile omului, ajutorul umanitar și/sau filantropic, dezvoltarea comunitară, dezvoltarea socială;

Art. 10. –

(1) Este interzis, sub sancțiunea anulabilității, să se încheie contract de voluntariat în scopul de a evita încheierea unui contract individual de muncă sau, după caz, a unui contract civil de prestări de servicii ori a altui contract civil cu titlu oneros pentru efectuarea prestațiilor respective.

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Pagina data web este protejata cu reCAPTCHA care este in aplicarePolitica confidialitatii si Conditiile de service Google.