fbpx

Simona Covrig, profesoară: ”Vreau să fac matematica mai frumoasă”

Simona Covrig este profesoară de matematică, implicată în proiectele educaționale ale organizației Narada și reprezintă un studiu de caz pentru modul în care tehnologia digitală îi poate ajuta pe copii să depășească provocările acestei perioade.

Cum se prezintă profesoara Simona Covrig:

Am absolvit Facultatea de Matematică din cadrul Universității Alexandru Ioan Cuza din Iași

După finalizarea studiilor am profesat în medii defavorizate. Astfel că primul an de stagiu a fost într-un sat izolat de munte. Apoi am predat 6 ani în învățământul special după care  în zone care se confruntă cu problem economice, probleme sociale etc. Am lucrat 9 ani ca voluntar la Asociația Umanitară FAM din Gura Humorului. În cadru acestei asociații am susținut activități extrașcolare (dans popular și meditații la matematică) pentru copii din medii defavorizate din oraș și satele învecinate.

De 12 ani sunt profesor de matematică la Școala Gimnazială Frasin. De 4 ani sunt director al Școlii Gimnaziale Bucșoaia, unitate de învățământ care include ca structuri toate școlile si grădinițele de pe teritoriul orașului Frasin. Ca director, sunt cea mai mândră de proiectele pe care le-am realizat cu școala:

  • Proiectul De-a Arhitectura în școala mea an scolar 2018-2019 perteneriat cu asociația „De-a Arhitectura”
  • Clasa din curtea școlii, septembrie 2020 perteneriat cu asociația „Life Education for all”
  • „Creativ minset math”  s-a nascut din nevoia de a pune in practică dorinta mea de a arăta copiilor o alta față a matematicii.

Sunt alumna a  “Formatori Mentalitate Deschisa” din programul SuperTeach (promoția 2019) și a Academiei de Leadership și Management Școlar (promoția 2020).

Îmi doresc să fac orele mai apropiate de copii, să abordez temele din cadrul orelor cu mai multa flexibilitate.

 În anii anteriori am proiectat și desfășurat mai multe discipline opționale. De exemplu în cadrul disciplinei „Matematică și limbi străine” pentru copii a fost foarte neașteptat că vorbeam în engleză, rezolvam probleme folosind terminologie în limba engleză. La matematică aplicată am construit, am măsurat am făcut colectare de date, referate, am făcut prezentări. Anul acesta opționalul meu este despre „A fi sau a nu fi talentat la matematică- matematică și mentalitate”

Vreau să fac matematica mai frumoasă. Eu sunt convinsă că vor apărea și rezultatele academice dacă reușesc să le alung frica, disconfortul și reușesc să stârnesc bucuria de a rezolva o situație problemă, apoi o problemă abstractă. 

Dar știu că nu se va întâmpla peste noapte. Lucrurile temeinice au nevoie de timp, perseverență și încredere. Tare îmi place să cred că ”Profesorii care sunt destul de nebuni să creadă că pot schimba lumea, de obicei reușesc.”

Despre campania ”Drumul spre școală”

Compania Petrom, prin stațiile Petrom, susține cu 90.000 de euro campania „Drumul spre școala online” 

Compania Petrom, cea mai mare companie de energie din Europa de Sud-Est, a lansat campania „Drumul spre școala online”. Compania susține cu 90.000 de euro achiziția de tablete și abonamente de internet pentru a înlesni accesul a aproximativ 2.000 de elevi din medii defavorizate la orele de școală desfășurate în mediul digital. Campania se derulează cu sprijinul stațiilor Petrom, Mastercard și Narada, un ONG a cărui misiune este susținerea educației.

„Educația nu poate sta pe loc și este nevoie de un efort susținut la nivelul întregii societăți pentru a duce școala online acolo unde ea nu există. Pandemia a afectat puternic activitatea educațională, însă depinde de noi toți să venim cu soluții pentru a-i sprijini pe elevi să beneficieze, în continuare, de acces la educație de calitate, iar pe profesori să își poată desfășura cursurile”, a declarat Radu Căprău, membru al Directoratului Petrom, responsabil pentru Downstream Oil.

“Sute de mii de copii români nu au avut, de la începutul pandemiei, cum să facă școală online. Pur și simplu le este imposibil. Nu au tablete, nu au acces la internet iar unii dintre ei nu au nici măcar curent. În momentul în care Petrom a venit către noi și misiunea noastră, aveau nu doar intenția ci și planul concret prin care își doreau să reconectăm la educație, împreună, mii de copii încă din primele săptămâni ale parteneriatului. În timp ce școala s-a închis, educația trebuie să continue și întocmai astfel de parteneri fac lucrurile din nou posibile pentru copiii din comunitățile vulnerabile”, a declarat Andra Munteanu, cofondator Narada.

Narada și-a propus ca, până la finalul acestui an școlar, 10.000 de copii din medii defavorizate să aibă acces la educația digitală. În doar două luni după închiderea școlilor în starea de urgență, Narada a reușit să conecteze la educație prin tehnologie 1.000 de copii din sate și comunități vulnerabile. Până acum, peste 50 de voluntari Narada au ajuns în 18 localități diferite din 8 județe, asigurând device-uri și internet copiilor fără acces la tehnologie, propunându-și ca până la finalul anului, cu ajutorul partenerilor alăturați, numărul celor care vor primi sprijin să fie de zece ori mai mare. Astfel, susținerea Petrom, care va acoperi necesitățile a 2000 de copii din medii defavorizate, vine în completarea eforturilor de crowdfunding pentru proiectele inițiate de profesori și înscrise pe Narada.ro. 

Campania „Drumul către școala online”, inițiată de Petrom prin stațiile Petrom, se bazează pe o strângere de fonduri pentru a le deschide elevilor drumul spre educația din mediul digital. Părinții care se alătură campaniei pot afla de pe site-ul www.drumulsprescoala.ro, cu ajutorul unui calculator, care este distanța lunară pe care un copil o parcurgea până la școală, înainte de pandemie. În acest fel, banii economisiți pe transport, de când orele de clasă se desfășoară în mediul online, pot fi donați prin intermediul www.drumulsprescoala.ro pentru a-i sprijini pe elevii care nu au acces la tehnologie sau internet sau care participă cu dificultate la cursurile online.

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Pagina data web este protejata cu reCAPTCHA care este in aplicarePolitica confidialitatii si Conditiile de service Google.