fbpx

Mulți părinţi oferă frecvent şi greşit copiilor fresh de portocale, afirmă vicepreședintele ANS

sursă foto: Freepik

Vicepreşedintele Agenţiei Naţionale pentru Sport, Gabriel Toncean, afirmă că una dintre cele mai frecvente greșeli de alimentație pe care o fac părinții este aceea de a oferi copiilor fresh de portocale.

La o dezbatere organizată la Senat, Toncean a spus că introducerea educației nutriționale în școli reprezintă o datorie de onoare.

”Introducerea educaţiei nutriţionale în şcoli nu reprezintă doar o oportunitate contextuală, reprezintă o datorie de onoare de care trebuie să avem puterea de-a o pune în practică, de-a o transforma în realitate”, el afirmân că ”orele de educaţie nutriţională vor contribui cu siguranţă la îmbunătăţirea performanţelor şcolare, la dezvoltarea obiceiurilor alimentare sănătoase, la cultivarea responsabilităţii şi cel mai important la prevenirea bolilor”, a declarat oficialul, citat de Ziare.com.

”Vă dau un exemplu minor: majoritatea părinţilor oferă frecvent şi greşit copiilor fresh de portocale, neştiind că fructoza rezultată din fructele stoarse creşte alarmant rezistenţa la insulină, ceea ce are un impact negativ direct asupra sănătăţii copilului. Încercaţi să mâncaţi acelaşi număr de fructe folosite pentru obţinerea unui pahar de fresh, dar în starea naturală şi veţi fi uimit cum la scurt timp după consum, starea dumneavoastră de bine va fi afectată în mod vizibil.

De asemenea, e un fapt cert că noţiunile privind alimentaţia şi activitatea fizică trebuie cultivate prin educaţie cât mai de timpuriu. Educaţia nutriţională trebuie să reprezinte o garanţie a dezvoltării copilului, o poliţă morală în procesul de deprindere a obiceiurilor alimentare sănătoase pentru toată durata vieţii. Copii care sunt alimentaţi corect şi practică sportul mai mult ca sigur vor adopta aceste deprinderi şi în viaţa de adulti şi îşi vor educa la rândul lor copiii pe baza aceloraşi principii de viaţă. Obiceiurile alimentare sau dezvoltarea calităţilor motrice se formează încă din copilărie şi vor dura toată viaţa, de accea consider că este important să intervenim cât mai repede şi să luăm măsurile care se impun, astfel încât subiectul obezitate infantilă în România să rămână doar o tristă amintire”, a explicat el.

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Pagina data web este protejata cu reCAPTCHA care este in aplicarePolitica confidialitatii si Conditiile de service Google.