fbpx

Manualul de educație sexuală, lansat de Asociația SEXUL vs BARZA, solicitat de școli din țară

Manualul de educație sexuală lansat de Asociația SEXUL vs BARZA, dedicat educatorilor, asistenților sociali și psihologilor din sistemul de protecție a copilului din România, va ajunge în mai multe școli din țară.

„Materialele – manualul și ghidul la manual – sunt foarte mișto și deja ni le-au cerut specialiști din DGASPC-uri, școli și cabinete de planificare familială din toate colțurile țării”, spune Adriana Radu, fondatoarea asociației.

Manualul de educație sexuală a fost realizat în cadrul proiectului „Prevenție și reziliență împotriva traficului sexual prin educație sexuală comprehensivă”, finanțat de Ambasada Germaniei la București.

„Am finalizat primul manual de educație sexuală pentru educatori, asistenți sociali și psihologi adaptat nevoilor beneficiarilor și angajaților din sistemul de protecție al copilului din țara noastră. Am lucrat foarte mult. Am dezvoltat 20 de lecții și multiple exerciții, am explorat teme noi și delicate, am lucrat cu foarte mare responsabilitate pentru tinerii vulnerabili din România, care au nevoie de un anumit tip de conversație, și cu ideea de veni în ajutorul specialiștilor, care vor lucra cu manualul. Sunt extraordinar de mândră”, spune Adriana Radu într-un mesaj publicat de Asociația SEXUL vs BARZA pe Facebook.

Manualul are scopul de a oferi instrumente și resurse care să sprijine educatorii și asistenții sociali care fac educație sexuală cu adolescenții.

„Sunt așa bucuroasă de aceste prime semne că va fi utilă munca mea și a colegelor mele de a dezvolta manualul, pentru specialiste și specialiști din sistemul guvernamental și neguvernamental și pentru adolescentele și adolescenții cu care lucrează. Le sunt recunoscătoare, pentru că știu că împreună, prin eforturile fiecărei persoane și fiecărei instituții, creăm, încet-încet, infrastructura necesară pentru ca tinerele și tinerii din România să fie mult mai în siguranță. Există multă expertiză în cadrul ONG-urilor și colectivelor activiste feministe din România care are din ce în ce mai mult impact.

P.S. Dacă doriți să sprijiniți munca noastră, puteți să redirecționați 20% din impozitul pe profit al firmei voastre către Asociația SEXUL vs BARZA. Drop us a line la [email protected] – mailul la care ne puteți scrie și pentru manuale”, a adăugat Adriana Radu.

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Pagina data web este protejata cu reCAPTCHA care este in aplicarePolitica confidialitatii si Conditiile de service Google.