fbpx

Dr. Mihai Craiu: Ce este mai greu abia vine. Copiii au cel mai mic risc

Photo 176573583 © Vladyslav Musiienko | Dreamstime.com

Dr. Mihai  Craiu, medic pediatru, afirmă, pe pagina sa de Facebook, că situația epidemiologică e în evoluție continuă și ”ce este mai greu abia vine”, dar copiii au cel mai mic risc.

Ce spune dr. Mihai Craiu:

Subiect de îngrijorare global…
Unii au treabă cu petrecerile din minivacanță…
Alții se uită la cele 2104 cazuri confirmate de COVID-19 în România ieri și răsuflă ușurați, zicând „gata am scăpat”…
Alții se uită la știri și văd raportul Reuters cu cele 27.717 cazuri noi diagnosticate, acum 2 zile, în Cehia. Țara care are tot 13 milioane de doze de vaccin administrate până acum, la o populație de 10.7 milioane, adică 55% față de cea din Romania!
Una peste alta situația epidemiologică este într-o evoluție continuă, chiar dacă niște tulburați încă neagă ingrijorătoarea realitate.

Concluziile mele :
1. Ce este mai greu abia vine…
2. Dintre toți cei aflați la risc în fața SARS-CoV-2, copiii au cel mai mic risc!
3. Vaccinarea foarte modestă (circa un sfert) a persoanelor de peste 80 de ani și modestă in general, in România, va aduce repede un nou val, cu multe decese prevenibile.
4. Increderea în vocile autorizate prin calificare profesională si prin competență este în scadere în România.
5. Dacă mergem pe același drum este cronica unei nenorociri anunțate… Cei care încă mai ezitați, mergeți la vaccinare, acum.

Experții OMS au decis vineri că noua variantă de coronavirus secvențiată de cercetătorii din Africa de Sud este o „variantă îngrijorătoare”, care are un potențial de reinfectare mai mare decât al celorlalte variante. Cunoscută până acum ca tulpina B.1.1.529, noua tulpină a primit și un nume: Omicron.

Organizația Mondială a Sănătății declarase că „monitorizează îndeaproape” varianta raportată și urma să aibă vineri o reuniune tehnică pentru a stabili dacă B.1.1.529 ar trebui să fie desemnată drept variantă de „interes” sau de „îngrijorare”.

Noua tulpină, care a fost identificată marți, prezintă „un număr extrem de mare” de mutații, iar proteina spike arată diferit de versiunea luată în considerare atunci când au fost concepute vaccinurile. Cele mai recente date, prezentate joi de oamenii de știință sud-africani, au arătat că varianta pare să fie, totodată, și mai transmisibilă.

Sursă foto: https://www.dreamstime.com/people-wearing-protective-masks-against-coronavirus-covid-street-kyiv-ukraine-march-people-wearing-protective-masks-as-image176573583

 

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Pagina data web este protejata cu reCAPTCHA care este in aplicarePolitica confidialitatii si Conditiile de service Google.