fbpx

Care sunt țările în care școlile au fost închise cel mai mult timp. ”Catastrofa unei generații”

Ziarul The Guardian publică o listă a țărilor în care școlile au fost închise pentru cea mai lungă perioadă de timp, situație descrisă de ONU drept ”catastrofa unei generații”. Informațiile au fost documentate de platforma Insights for Education.

Liderii mondiali și organizațiile de caritate au avertizat că închiderea școlilor este un dezastru pentru copii.

Pe lângă importanța critică a educației în sine, școlile sunt, de asemenea, esențiale pentru sănătatea mintală a elevilor, pentru protecția lor și, în multe cazuri, ca furnizori ai singurei mese complete din fiecare zi a copiilor.

În august, secretarul general al ONU, António Guterres, a numit închiderile ”catastrofa unei generații”.

De atunci, multe țări au ținut seama de acest apel și au găsit cel mai sigur mod de a readuce copiii la educație – deși închiderea școlilor a continuat, pe măsură ce infecțiile cu Covid-19 au crescut.

Astăzi, școlile din 18 țări rămân complet închise, cu 166 de milioane de copii încă acasă. Încă 642 de milioane de copii din 36 de țări participă doar parțial, potrivit datelor din Insights for Education.

Dr. Alasdair Munro, specialist în medicină pediatrică de urgență în Southampton a descris situația, pe Twitter: „Cei bogați s-au întors în mare parte la școală. Săracii, nu. Este un dezastru”.

Dr. Munro și colegii săi au susținut că diferența crescândă de inegalitate în ceea ce privește închiderile a fost dramatică și nu are legătură cu severitatea epidemiei.

„Cercetările noastre demonstrează o inegalitate profundă … în detrimentul, în special, al celor mai sărace țări din lume”, au scris ei.

Situația este deosebit de acută în Africa și America Latină, au constatat specialiștii, teorie susținută de un raport al Unicef din noiembrie care a constatat că 97% dintre copiii din America Latină și Caraibe nu erau încă la școală. Este posibil ca trei milioane să nu se mai întoarcă niciodată, a spus Unicef.

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Pagina data web este protejata cu reCAPTCHA care este in aplicarePolitica confidialitatii si Conditiile de service Google.