fbpx

DEUTSCHE SCHULE BUKAREST – Școala Gimnazială

București - Sector 1

Prezentare

Școala gimnazială DEUTSCHE SCHULE BUKAREST este loc de întâlnire și de dezvoltare a competenței interculturale.  Oameni din cercuri culturale vorbitoare de limba germană, română și alte limbi lucrează și învață aici zi de zi împreună și unii de la ceilalți, DSBU primind și elevi ce vin de la alte școli. (BUKAREST)

Școala Germană București  pune mare preț pe climatul unui sprijin reciproc. Cursurile integrează diferite forme sociale și de lucru. Elevilor li se pun la dispoziție strategii de învățare și lucru, urmărindu-se dezvoltarea capacității lor de a-și corecta propriile greșeli. Prin intermediul activităților în grup elevii își dezvoltă cunoștințele și competențele sociale. Mai mult decât atât, forme de lucru precum webquests, cercurile de învățare și activitatea de planificare săptămânală stimulează elevii să învețe independent.

Pentru munca la procesele dezvoltării școlii este foarte importantă colaborarea părinților și elevilor. Astfel, părinții au oricând posibilitatea de a discuta problemele lor cu profesorii și cu administrația școlii, în afară de aceasta purtătorii de cuvânt ai părinților din fiecare clasă pot asista la cursuri sau pot participa la anumite ședințe și întâlniri ale unor comitete. Consiliile părinților participă regulat la ședințele școlare și au un cuvânt de spus în aspecte fundamentale.

În grupele noastre mixte de vârstă și interculturale, jocul liber are un rol special: atunci copiii pot învăța, de exemplu, să se respecte reciproc, să rezolve conflicte, și dobândesc abilitatea de a construi relații independente. Considerăm că este una dintre principalele noastre sarcini să îi însoțim în acest proces.

Programe ca „Elevii ajută elevi“ promovează învățarea reciprocă, în programul de mentoring al școlii copiii mai mari îi sprijină pe cei mai mici. 

Vezi mai mult

Echipa

Echipa DSBU se ghidează după principiul fundamental de a pune pe primul loc binele fiecărui copil în parte și de a-l face apt să își dezvolte competențele personale și să gândească și acționeze independent. Pentru aceasta ne implicăm cu toții în procesul cooperant al dezvoltării școlii.

Toți angajații școlii se consideră modele pentru elevi și sunt dedicați ideii că învățăm o viață întreagă, dezvoltarea profesională fiindu-le o preocupare permanentă. Decizii transparente, precum și repartizarea clară a competențelor și o comunicare eficientă considerăm că reprezintă condițiile de bază ale unei activități de succes în cadrul școlii noastre.

Soren Arp
Asistent pedagogic
Oana Stamate
Profesoară de sport
Nathalie Mieussens
Profesoară de limba franceză
Miruna Bolocan
Profesoară de limba germană ca limbă străină și limba franceză
Mathieu Fleury
Profesor de engleză
Katrin Thomann
Profesoară de muzică
Kamila Palubicka
Profesoară de arte și informatică
Irina Duciu
Profesoară de limba română
Francesco Testa
Profesor de geografie si ler
Elevtherios Symeonidis
Profesor de matematică și fizică
Anneke Siefken
Cadru didactic pentru promovarea limbii germane
Susann Fleury
Diriginte Clasa a 11-a
Fabian Singler
Diriginte Clasa a 9-a
Hubert Meilhamer
Diriginte clasa a 7-a
Volker Fess
Diriginte Clasa a 6-a
Susanna Becker
Directoare Școala Gimnazială
Vezi mai mult

Galerie foto