fbpx

Noul curriculum pentru liceu: 50% discipline din trunchiul comun, 20% specializare, până la 30% la decizia şcolii

Sorin Cîmpeanu, ministrul Educației, a anunțat, azi, cum va arăta noul curriculum pentru liceu. Schimbarea face parte din pachetul legislativ dedicat proiectului ”România Educată”.

” În septembrie 2023 vom avea şi planuri cadru noi pentru liceu, vom avea şi curriculum nou. Proporţia va fi 50% discipline din trunchiul comun, 20% specializare pentru planurile de liceu şi până la 30% curriculum la decizia şcolii. Este o schimbare radicală. Aceste lucruri se va întâmpla începând cu septembrie 2023″, a explicat ministrul Educaţiei, într-o conferință de presă.

Cîmpeanu a mai spus că vor fi revizuite, într-o măsură semnificativă, şi planurile cadru şi currriculumul pentru învăţământul primar şi gimnazial.

Educație Privată prezintă toate schimbările legislative în Educație pentru învățământul preuniversitar, anunțate, azi, de Sorin Cîmpeanu, ministrul Educației. 

Schimbările în Educație, pe capitole:

1.Reforma macrosistem

2.Evaluare de sistem

3.Inspectie si asigurarea calitatatii

4.Structura invatamantului preuniversitar

5.Organizarea retelei scolare

6.Cariera didactică

7.Mentorat

8.Management și guvernanță

9.Portofoliul educațional

10.Evaluări pe parcurs si admitere liceu

11.Bacalaureatul

12.Examen calificare

13.Organizarea educatiei speciale

14.Scoala din spital

15.Stimularea excelentei/ Burse

16.Finanțarea invatamantului preuniversitar

 

Modificările de legislație vor intra, mâine, în ședința de Guvern, pentru o primă lectură. Ulterior, ele vor fi puse în dezbatere publică, pentru o perioadă de 35 de zile.

Cele două proiecte de legi care fac parte din România Educată vor intra, mâine, în consultare publică, a anunțat Sorin Cîmpeanu, ministrul Educației. Acesta a precizat că arhitectura de sistem din învățământ va fi complet schimbată, iar noile instituții vor fi înființate până în iunie 2023.

”Nu va fi o cosmetizare, va fi cu adevărat o reformă”, a spus ministrul. Potrivit acestuia, schimbările vor fi operaționalizate până în septembrie 2023.

”Ministerul Educației este cel care își asumă cele două proiecte de lege care începând cu ziua de mâine 13 iulie vor fi lansate în consultare publică pentru o perioadă de 35 de zile până pe data de 17 august, perioadă în care așteptăm opinii din partea tuturor celor interesați”, a mai spus Cîmpeanu.

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Pagina data web este protejata cu reCAPTCHA care este in aplicarePolitica confidialitatii si Conditiile de service Google.