fbpx

United World Colleges lansează bursele 2019 pentru elevii de liceu din România

George Clooney, la UWC Dilijan, Armenia
United World Colleges (UWC) anunță lansarea în România a burselor UWC 2019 pentru elevii de liceu aflați în clasele X și XI. UWC este o rețea internațională de formată din 17 colegii și licee aflate pe 4 continente și care oferă o experiență educațională unică, provocatoare și transformatoare unui grup divers de elevi din +150 de țări. Peste 70% dintre elevi primesc ajutor financiar sub formă de burse integrale sau parțiale și studiază, timp de 2 ani, pentru Diploma de Bacalaureat Internațional (IBDP), unul dintre cele mai performante programe academice de liceu din lume.
Elevii UWC sunt selectați anual pe baza potențialului lor de către o rețea unică în lume, formată din +3.000 de membri voluntari și +155 Comitete Naționale UWC, printre care și Comitetul Național UWC România care activează în România de peste 20 ani.
burse UWC

Campusul UWC din Changshu, China

Ce înseamnă să studiezi la UWC?
• Doi ani de studiu într-unul dintre cele 17 campusuri UWC, în regim de boarding school (clasele XI și XII în sistemul de învățământ românesc)
• Obținerea Diplomei de Bacalaureat Internațional recunoscută în întreaga lume
• Doi ani de studiu alături de elevi din peste +80 de țări
• Program extra-academic: serviciu social, voluntariat, sport, alte activități
• Continuarea studiilor academice la universități prestigioase din lume
• O rețea puternică de pe +60.000 de absolvenți UWC
• Prieteni din lumea întreagă
burse UWC

Community event în campusul UWC din Thailanda

„La UWC vine în fiecare an un grup de copii extraordinari. Ajungem aici din lumea întreagă, suficient de maturi ca să înțelegem de unde venim dar suficient de tineri ca să știm că ne putem schimba. La UWC nu există tradiții, reguli și așteptări, în sensul convențional. Este o lume a libertății absolute, libertatea de a ne forma exact așa cum ne dorim. Fiecare student UWC este strălucit, sensibil și foarte curajos și are dorința reală de a schima în bine lumea din jurul său. La UWC nu m-am simțit niciodată singură” Bianca (România) a studiat la UWC Red Cross Nordic College (2013-2015).
Cine poate aplica la bursele UWC?
• Elevii de liceu aflați în clasele X și XI (ambele clase sunt acceptate)
• Criterii minime de eligibilitate pentru cei care aplică: să aibă cetățenie română, să aibă între 16-18 ani până la data de 31 august 2019, să aibă media generală 8.00 pentru clasa a IX a și clasa a X a sau primul semestru din clasa a X a, să completeze formularul de aplicație și să îl trimită până la termenul limită
burse UWC

Campusul UWC Dilijan, Armenia

Perioada depunerii aplicațiilor pentru bursele UWC 2019 este 1 octombrie 2018 – 31 ianuarie 2019. Procesul se selecție are loc în două etape: (1) etapa evaluării aplicațiilor scrise și (2) etapa interviurilor cu candidații selectați în etapa 1. Procesul de selecție este organizat de către Comitetul Național de Selecție UWC România, al cărui Președinte este Irina Anghel-Enescu (citat Irina).
Formularul aplicației pentru bursele UWC 2019 poate fi descărcat de pe www.ro.uwc.org (secțiunea UWC Scholarships) sau poate fi solicitat pe mail la info@ro.uwc.org
Toate detaliile legate de bursele UWC 2019, criteriile de selecție, criteriile de eligibilitate, modalitatea de aplicare și procesul de selecție pot fi consultate pe website: www.ro.uwc.org.
burse UWC

Campusul UWC din Thailanda

Despre UWC (United World Colleges)
UWC (United World Colleges) este o mișcare educațională globală a cărei misiune este să transforme educația într-o forță care unește oamenii, națiunile și culturile, pentru o lume pașnică și sustenabilă. UWC include o rețea de 17 scoli și colegii aflate pe patru continente, cursuri de vară și se bazează pe activitatea voluntară a peste 155 de Comitete Naționale UWC.
UWC oferă un program academic complex unui grup de elevi extrem de divers (în fiecare colegiu UWC studiază și trăiesc împreuna, timp de doi ani, copii din peste 80 de țări) și se concentrează pe învățarea experiențială, serviciul în folosul comunității și activități în aer liber, complementar programului academic de elită al Bacalaureatului Internațional (IB).
burse uwc

Eveniment la UWC Costa Rica

Astăzi, peste 9.500 de elevi din peste 155 de țări studiază într-unul dintre campusurile UWC. Peste 70% dintre aceștia primesc asistență financiară astfel încât să poată studia la UWC, indiferent de mediul din care provin.
Din 1962, de la înființarea primului colegiu din lume, UWC a creat o rețea puternică de peste 60.000 de absolvenți în întreaga lume, absolvenți care rămân implicați în mișcarea UWC și contribuie la crearea unei lumi mai pașnice și mai echitabile.
Pentru mai multe informații ne găsiți pe www.ro.uwc.org sau în social media: Facebook.