fbpx

Copilul tău își dorește o bursă de studii în străinătate? Fă cunoștință cu UWC!

Studiile în afara țării reprezintă, pentru tot mai mulți copii și părinți, o aspirație foarte actuală. Fie pentru că își doresc să cunoască sisteme de învățământ mai performante decât cel românesc sau plănuiesc o carieră profesională în afara țării, elevii au, astăzi, șansa de a studia în ultimii doi ani de liceu dincolo de granițe. Pentru majoritatea dintre ei, această oportunitate rămâne, însă, una abstractă, din cauza costurilor ridicate. Există, însă, organizații care și-au ales drept misiune să ofere și copiilor cu restricții financiare oportunitatea de a învăța în afara României.

 

United World Colleges este o astfel de organizație. Este prezentă, prin Comitete Naționale, în peste 150 de țări, de unde sunt selectați elevi pentru a studia la unul dintre cele 17 colegii sau școli din rețea.  Din Thailanda și China, până în Scandinavia și Statele Unite ale Americii, școlile UWC sunt prezente pe patru continente și cuprind, în acest moment, peste 9500 de elevi.

 

bursă UWC

Campusul UWC USA

bursă UWC

Campusul UWC China

 

Președintele de onoare al UWC a fost desemnat, în 1999, Nelson Mandela, fostul activist pentru drepturile omului și fost președinte al Africii de Sud.

De altfel, valorile UWC sunt reprezentate, printre altele, de diversitate, toleranță și integritate.

Forma de curriculum practicat în sistemul UWC este Bacalaureatul Internațional (IB) Diploma.

UWC activează în România de peste 20 de ani și a reușit să ajute, până acum, 100 de elevi români să primească burse de studii în străinătate.

bursă UWC

Pearsons College, UWC Canada

Misiunea Comitetului Național UWC România constă în următoarele:

  • Promovarea mișcării educaționale UWC și a burselor în România
  • Organizarea de selecții anuale pentru bursele acordate elevilor români
  • Pregătirea viitorilor elevi UWC și a familiilor acestora
  • Construcția unui hub care să conecteze alumni UWC din toate generațiile

UWC România urmează să anunțe pe 1 octombrie bursele acordate elevilor din țara noastră. După această dată, vor începe înscrierile. Mai multe detalii, aici.

Comitetul Național UWC România cuprinde opt membri, toți voluntari.

Pentru a lua legătura cu UWC România, vă invităm să trimiteți un e-mail la adresa [email protected] sau un mesaj pe pagina de Facebook a organizației: www.facebook.com/uwc.romania

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Pagina data web este protejata cu reCAPTCHA care este in aplicarePolitica confidialitatii si Conditiile de service Google.