fbpx

Secretarul de stat Florian Lixandru a plecat din Ministerul Educației

Florian Lixandru a eliberat, la cerere, funcția de secretar de stat pe preuniversitar pe care a ocupat-o în Ministerul Educației din martie 2018 și până în prezent, anunță Edupedu.ro. Potrivit sursei citate, decizia privind plecarea lui Lixandru din Minister, semnată de premierul Ludovic Orban, a fost publicată în Monitorul Oficial luni seară, 11 noiembrie.

 

Cu inima alături de Viorica Dăncilă

Sâmbătă, pe 2 noiembrie, înainte ca Guvernul Orban să fie votat de Parlament, Lixandru își posta o fotografie de profil cu o ramă specială, realizată de Partidul Social Democrat.

Imediat după ce noul ministru, Monica Anisie, și-a preluat postul, Florin Lixandru, secretar de stat în Ministerul Educației, și-a schimbat poza de profil de pe Facebook în care își declara susținerea pentru Viorica Dăncilă. O zi mai târziu, acesta a revenit la imaginea cu semnul electoral al fostului premier.

 

Decizii recente luate de Florin Lixandru din funcția de secretar de stat:

  • La scurt timp după demiterea Ecaterinei Andronescu, secretarul de stat Ionel Lixandru a anulat de facto regula introdusă de fostul ministru, potrivit căreia ca nu se pot încadra anul acesta în învățământ cadrele didactice care au luat note sub 5 la titularizare.Lixandru a aprobat o notă transmisă tuturor inspectoratelor școlare, potrivit căreia repartizarea profesorilor se va face după regulile care au funcționat în anul 2018. Așadar, și cei care s-au retras din examenul de titularizare sau nu l-au promovat vor avea șansa de a profesa la catedră, chiar dacă nu în calitate de titulari. Documentul a fost obținut, în exclusivitate, de Educație Privată.
  • Cu trei săptămâni înainte de începutul anului școlar, o notă semnată de secretarul de stat în MEN Ionel Lixandru trimisă către toate Inspectoratele Școlare Județene amenință să arunce în haos administrarea școlilor din întreaga țară. Potrivit notei respective,  care a fost obținută de Educație Privată, directorii și directorii adjuncți din toate unitățile școlare care au fost numiți prin detașare ar putea fi schimbați, dacă Inspectoratele Școlare Județene consideră că au avut deficiențe de management.