Elev umilit de profesoara de istorie: ”Te urăsc, efectiv!”

Un elev de la un liceu din Rădăuți a fost umilit, în timpul orei, de profesoara de istorie, transmite Digi 24. Momentul a fost filmat de un alt coleg și a ajuns în mediul online. Potrivit sursei citate, mama adolescentului spune că nu este prima dată când se întâmplă un astfel de incident, iar conducerea școlii a decis să ia măsuri.

„Tu ești tănău (regionalism însemnând „prost, dobitoc” – n.r.)! Tu nu știi ce e cu tine. Și te urăsc, efectiv! Eu nu urăsc elevii, dar pe tine nu te pot suporta!” – asta i-a spus în clasă profesoara, conform înregistrării.

Scena a avut loc pe 15 octombrie la Liceul Tehnic din Rădăuți, la ora de istorie a clasei a XI-a. Elevul umilit spune că totul a pornit din nimic.

Mama elevului spune că nu este pentru prima oară când profesoara îi vorbește urât fiului său, dar că, până acum, băiatul s-a temut să spună ceva. „Să spui că copii ca el i-ai pune la zid și i-ai împușca…și de multe ori l-a amenințat că o să-i pună 2 cât dânsul de mare”, a povestit mama elevului.

Femeia spune că a fost uimită, când a văzut filmarea de la ora de istorie. „Am rămas toată familia șocată, nu ne venea a crede urechilor”, mărturisește mama.

Colegii din Consiliul Elevilor i-au sărit în apărare băiatului și spun că vor încerca să-l susțină într-o ședință la care va participa conducerea liceului.

„Orice copil s-ar simți umilit”, spune Cristian Calancea, reprezentant în Consiliul Elevilor.

„Noi putem depune o plângere la conducerea liceului și mai departe putem depune o plângere la ISJ”, arată Dan Mârșu, secretar al Consiliului Județean al Elevilor.

Conducerea liceului afirmă că a deschis o anchetă și că va discuta cazul într-o ședință de săptămâna viitoare.