fbpx

Monica Anisie anunță că a înființat comisia de ”tăiat hârtii”

Ministrul Educației, Monica Anisie, a anunțat, într-o postare pe Facebook, că a înființat o comisie care se va ocupa cu reducerea birocrației în sistemul de învățământ.

Postarea, integral:

Dragi colegi educatori, învățători, profesori,

Va informez ca am semnat ordinul prin care vreau ca munca dumneavoastră să fie eficientă și centrată pe elev! O comisie alcătuită din persoane din toate mediile educaționale va ,,tăia hârtiile” care vă îngreunează munca!
Sunt alături de dumneavoastră, vă respect pentru tot ceea ce faceți și vă rog să îmi transmiteți, pe adresa de email, toate problemele care considerați că vă îngreunează munca!
Începutul semestrului al II-lea este termenul limită pentru finalizarea consultării publice!

Anul școlar viitor ( 2020-2021) va fi ALTFEL și datorită implicării dumneavoastră!

Haideți la treabă!

#calitateNUvolum

Ministerul Educației și Cercetării a confirmat oficial informația, pe pagina de Facebook a instituției:

📣 Start oficial în campania de ✂️„tăiere a hârtiilor” ✂️ care îngreunează munca profesorilor!

✍️ Ministrul Monica Cristina Anisie a semnat astăzi, 15 noiembrie, ordinul de constituire a comisiei care va elabora un proiect de debirocratizare a activității din învățământul preuniversitar.

↗️ Proiectul urmează a fi supus consultării publice la începutul lunii decembrie, punctul terminus al acestui proces fiind începutul semestrului al II-lea.

CONTEXT

Comisia de tăiat hârtii a fost, inițial, un proiect lansat de Guvernul Cioloș și sistat de guvernarea PSD.

Pe 24 februarie 2016, Cancelaria Primului Ministru și Ministerul pentru Consultare Publică și Dialog Civic anunțatu  platforma online a „Comisiei de tăiat hârtii”, o inițiativă de debirocratizare a aparatului public prin preluarea în mod constant a sugestiilor de la publicul larg.
Inițiativa avea ca principal obiectiv implicarea în mod direct a cetățenilor pentru a obține o  interacțiune mai eficientă dintre administrația publică și cetățeni respectiv companii.
Prim-ministrul Dacian Cioloș a explicat pe scurt inițiativa: „Prin această platformă vrem să identificăm, prin reacția cetățenilor, acele lucruri care pot fi simplificate, iar efortul de reduce birocrația trebuie făcut în interiorul ministerelor.