fbpx

Mai mulți studenți dintr-o regiune din India traversează un munte pentru a avea acces la internet

Credit foto=BBC.com

Procesul educațional a fost îngreunat de pandemie, în regiunea Kashmir, India. Mai mulți elevi și studenți sunt nevoiți să urce pe un munte pentru a traversa decalajul digital.

Pandemia globală a întrerupt accesul la educație pentru tinerii din întreaga lume. În zona Kashmir, elevii nu s-au confruntat o singură dată cu această situație, ci de două ori, conform BBC.

În 2019, pe măsură ce India a revocat statutul special al regiunii și au fost trimiși zeci de mii de soldați, o mișcare de stânga a închis toate școlile din zonă. Tocmai când școlile începuseră să se redeschidă, în 2021, pandemia a lovit, forțând milioane de studenți și elevi să se adapteze la noul format online. O anchetă marca BBC a descoperit că pe toată durata pandemiei, elevii din peste 150 de sate nu au avut acces la orele de curs online. 

Safiya Bashir, mama unui băiat de școală primară, a declarat pentru un post local că lipsa școlii își pune amprenta asupra elevului și că partea emoțională reprezintă un minus uriaș.

„În timpul săptămânii din 2020, fiul meu experimenta pentru prima dată viața de școlar,însă s-a oprit brusc. Îi era dor să aibă parte de experiențe noi, să-și facă prieteni. Fiul meu mai are încă o oarecare idee despre viața școlară”, a adăugat Safiya.

Lipsa internetului de mare viteză a îngreunat conectarea elevilor la cursuri, opțiunile fiind mersul pe jos către un loc cu semnal mai bun sau absenteismul. 

O situație similară o întâlnim și într-un sat îndepărat din Himalaya, Limber, unde studenții sunt nevoiți să escaladeze mai multe porțiuni muntoase pentru a se conecta la ore.

 

Unicef evidențiază că 825 milioane de elevi sunt afectați de criza globală. Organizația a întocmit mai multe rapoarte, unul dintre ele dovedind că două treimi dintre copiii școlari din lume nu au acces la internet în casele lor.