fbpx

BREAKING Florin Cîțu: Sunt foarte supărat. De la anul, va fi introdusă ”Educația pentru viață”, materie obligatorie

Premierul Florin Cîțu s-a declarat ”foarte supărat” după votul din Senat cu privire la educația sexuală în școli. El a anunțat că, de la anul, va fi introdusă în școli materia ”Educație pentru viață”, ca disciplină obligatorie. 

”Am vorbit cu ministrul Cîmpeanu după acest vor și am luat decizia și o va implementa. Curricula ține de Ministerul Educației. Va introduce de anul viitor o clasă care se va numi ”Educație pentru viață”. Bineînțeles că va fi introdusă obligatoriu, dar persoanele care doresc, părinții care doresc să își retragă copiii din acea clasă vor putea să o facă. Va funcționa exact ca ora de religie. Ministrul va anunța de zilele următoare, decizia este luată”, a sous premierul, la TVR.

Întrebat dacă este supărat pentru votul de la Senat, Cîțu a răspus: ”Sunt foarte supărat. Lucrurile trebuie să meargă înainte, cum am spus.”

Senatul a respins, azi, solicitarea președintelui Klaus Iohannis de reexaminare a legii care prevede înlocuirea noțiunii de „educație sexuală” în școli cu cea de „educație sanitară” și introducerea obligativității acordului scris al părinților pentru aceste ore.

Votul final va avea loc în Camera Deputaților.

Senatorii au decis să mențină forma legii trimisă ințial la promulgare, cu 68 de voturi „pentru”, 1 vot „împotrivă”, 21 de abțineri, iar 2 senatori nu au votat.

În favoarea respingerii solicitării președintelui Iohannis au votat atât PSD, cât și PNL. Senatorii USR PLUS s-au abținut, observă G4Media.

Președintele Klaus Iohannis a cerut, în noiembrie 2020, reexaminarea Legii care modifică Legea nr. 272/2004 privind protecția și promovarea drepturilor copiilor, care prevede înlocuirea noțiunii de „educație sexuală” cu cea de „educație sanitară” și introducerea obligativității obținerii acordului scris al părinților sau reprezentanților legali ai copiilor pentru derularea în unitățile școlare a programelor de educație sanitară.

Inițiatorii amendamentului care a introdus acordul scris al părinților au fost deputatul PSD Adrian Solomon, senatorul PSD Titus Corlățean, cu susținerea deputatului PNL Robert-Ionatan Sighiartău, membru în Grupul Ecumenic de Rugăciune din Parlament.