fbpx

Cazul minorei găsite în prag de comă alcoolică în școală, trimis la DIICOT

Cazul elevei din Ciolpani găsită în stare de ebrietate puternică și încuiată în sala de sport a școlii a fost deschis și redirecționat de Tribunal către DIICOT, conform unui comunicat emis de Hotnews

Poliția Ilfov a anunțat miercuri, că în baza unor sesizări făcute de membrii școlii și mai mulți președinți de clasă, au întocmit un dosar pentru mai multe pentru mai multe delicte, printre care lipsire de libertate în mod ilegal, şantaj, abuz în serviciu, acces ilegal la un sistem informatic şi lăsarea fără ajutor a unei persoane aflate în dificultate.

Aceeași sursă a declarat că ancheta s-a extins asupra mai multor infracțiuni: pornografie infantilă, omisiunea sesizării și act sexual cu un minor.

„Având în vedere cele de mai sus, la data de 23 iunie a.c., dosarul de urmărire penală a fost înaintat Tribunalului Ilfov cu propunere de declinare a competenţei către Direcţia de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism”, a mai precizat Poliția Ilfov, citat de News.ro.

Reamintim că această anchetă a fost intentată după un incident nefericit la o școală din județul Ilfov. O adolescentă de clasa a- VIII-a a consumat alcool împreună cu colegii, în incinta școlii. Ulterior, un profesor a încuiat-o în sala de sport, minora fiind într-un stadiu avansat de intoxicare. La finalul programului școlar, eleva a fost lăsată să plece acasă, fără vreo explicație suplimentară. Din cauza alcoolului, a reușit să ajungă doar până în fața parcului școlii, unde a fost observată de un părinte.

La aceste fapte se adăugă și imagini cu caracter indecent, pe care părinții le-au găsit în telefonul colegilor fetei. 

 

Mai mulți părinți s-au mobilizat și au depus plângere la Inspectoratul Școlar Ilfov. Momentan ancheta este în desfășurare, iar părinții așteaptă ca persoanele vinovate pentru aceste agresiuni să fie trase la răspundere.