fbpx

Bunica unui elev, salvată de atenția unei profesoare, în timpul orei online

Sursă foto: CNN

O profesoară care predă la clasa întâi la o școală elementară din Michigan este privită în comunitatea sa ca o eroină, după ce l-a avertizat pe directorul școlii că bunica unui elev suferea un accident vascular cerebral, chiar în timpul unei ore online.
Julia Koch își preda ora de învățare virtuală la școala primară Edgewood pe 22 septembrie, când a primit un telefon de la bunica respectivă, care avea dificultăți tehnice.
Când Koch a vorbit cu Cynthia Phillips, care avea probleme cu încărcarea tabletei folosite de nepoata sa, profesoara a observat că ceva nu era normal în felul în care bunica vorbea.
“Era clar că era ceva foarte greșit. Cuvintele ei erau atât de amestecate și nu puteam înțelege ce încerca să spună. Nu suna ca ea însăși”, a declarat Koch pentru CNN.
Îngrijorată de faptul că Phillips ar putea fi în pericol, Koch l-a sunat imediat pe Charlie Lovelady, directorul școlii din Muskegon Heights. Acesta l-a rugat pe membru al personalului să sune la 911 în timp ce vorbea cu Phillips la telefon.
“Am observat că vorbirea ei era afectată și am întrebat-o dacă ceva nu este în regulă. Felul ei de a vorbi era tot mai poticnit și se înrăutățea tot mai mult”, a declarat Lovelady pentru CNN.
„Știam simptomele unui accident vascular cerebral pentru că l-am pierdut pe tatăl meu din această cauză, așa că i-am spus să reziste și am primit imediat ajutor pentru ea”, a relatat directorul.

Chiar dacă o ambulanță se îndrepta spre Phillips, Lovelady le-a cerut unor angajați ai școlii să meargă la casa ei pentru a o verifica pe ea și pe copiii mici aflați în grija ei.
“Aș fi murit dacă profesorul nu ar fi fost atât de rapid ” a spus Phillips pentru CNN. Chiar dacă se află, încă, în spital, bunica spune că a început procesul de recuperare.