fbpx

Ferestrele, motiv de îngrijorare la o școală de elită din New York, în contextul COVID

ferestrele

Clădirea care găzduiește școala Hunter College High din Manhattan a fost închisă după ce cel puțin doi elevi au fost declarați pozitivi la testul pentru coronavirus. Unii profesori spun că  școala respectivă nu este sigură dintr-un motiv mai puțin obișnuit: are prea puține ferestre, relatează New York Times.

Liceul Hunter College din Manhattan este unul dintre cele mai prestigioase licee din țară, cu un curriculum riguros și absolvenți care au devenit celebri pentru succesele lor profesionale. Dar școala de elită este cunoscută și pentru un alt lucru: clădirea ei ciudată, asemănătoare unei fortărețe.

Clădirea din zona Upper East Side a fost concepută pentru a arăta ca o clădire militară. Multe săli de clasă au ferestre atât de înguste încât lasă să intre doar câteva raze de lumină solară. Unele săli de clasă nu au deloc ferestre, motiv pentru care elevii o numesc adesea „Închisoarea din cărămidă”.

Cu alte cuvinte, este un loc foarte problematic pentru a ține cursuri în timpul pandemiei.

Înainte ca școala să se redeschidă luna trecută, profesorii erau atât de îngrijorați de fluxul de aer și de ventilație al școlii, încât au chemat administratorii școlii în instanță și au organizat un protest. Întregul campus, cunoscut sub numele de Hunter College Campus Schools, găzduiește mai multe cicluri școlare, de la grădiniță până în clasa a XII-a. Cu mult înainte de pandemie, au existat probleme cu azbestul și mucegaiul în clădire.

Oficialii școlii i-au asigurat pe profesori pe părinți că școala este în siguranță.

Dar miercuri seara, Lisa Siegmann, directorul campusului, a trimis un e-mail părinților spunând că doi elevi de grădiniță din aceeași clasă au avut rezultate pozitive la testul de coronavirus. Școala va fi închisă  pentru  dezinfecție și se va redeschide luni, a spus ea în e-mail.

Anxietatea în legătură cu clădirea este un exemplu izbitor al complicațiilor neprevăzute pe care le întâmpină atâtea școli din New York și din țară, notează New York Times. Potrivit ziariștilor, dintr-o dată, succesul academic al unui student depinde de accesul Wi-Fi la domiciliu. O tabletă sau laptop nu mai reprezită un accesoriu; ci o necesitate. Acum, fiecare fereastră de la o școală contează.

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Pagina data web este protejata cu reCAPTCHA care este in aplicarePolitica confidialitatii si Conditiile de service Google.