O femeie din orașul nigerian Chibok s-a reunit cu familia ei la șapte ani după ce a fost răpită de organizația Boko Haram, pe vremea când era elevă.
În aprilie 2014, militanții au răpit fata, împreună cu peste 200 de colegi de clasă. Autoritățile cred că peste o sută dintre elevii răpiți atunci sunt încă în captivitate, relatează Deutsche Welle.
Urmărește reportajul realizat de Deutsche Welle, aici.
Atacul Boko Haram asupra școlii din Nord-Estul Nigeriei a avut loc într-o noapte din aprilie 2014 și a stârnit o revoltă internațională și o campanie virală pe rețelele de socializare cu hashtagul #bringbackourgirls.
Guvernatorul Babagana Zulum a declarat că fata și cineva cu care a spus că s-a căsătorit în timpul captivității sale s-au predat militarilor în urmă cu 10 zile, menționează agenția Reuters. Zulum a spus că oficialii guvernamentali au petrecut aceste 10 zile pentru a o identifica și a-i contacta părinții.
Aproximativ 270 de fete au fost răpite inițial de grupul islamist, dar 82 au fost eliberate în 2017 după mediere, adăugându-se la alte 24 de eleve care au fost eliberate sau găsite între timp. Se crede că aproximativ 113 dintre fetele răpite în 2014 sunt încă deținute de grupul militant.
Zulum a spus că reunirea fetei cu rudele sale a redat speranța că și alte fete aflate încă în captivitate vor fi găsite. El a spus că fata va primi îngrijiri psihologice și medicale ca parte a unui program guvernamental de reabilitare.
Boko Haram a efectuat în repetate rânduri răpiri în masă în școlile din Nigeria, la fel cum a făcut-o ulterior și organizația Statul Islamic al Provinciei Africa de Vest, dar acum tactica a fost adoptată de bandele criminale care răpesc elevi pentru răscumpărare.
În cel mai recent atac de luna trecută, membrii bandelor au răpit școlari dintr-un internat din statul Kaduna, cea de-a 10-a răpire în masă din școli înregistrată din decembrie în Nordul Nigeriei, regiune în care au fost răpiți peste 1.000 de elevi.