fbpx

CNCAV: OMS recomandă continuarea alăptării și după vaccinare!

Photo 103995577 © Tatyana Tomsickova | Dreamstime.com

Organizația Mondială a Sănătății recomandă continuarea alăptării și după ce mama a fost vaccinată împotriva Covid-19, anunță CNCAV, într-un mesaj public, postat pe pagina sa de Facebook.

Mesajul CNCAV, integral:

✅ OMS recomandă continuarea alăptării și după vaccinare!
✅ Organizația Mondială a Sănătății (OMS) îndeamnă femeile care alăptează să se vaccineze împotriva COVID-19. Alăptarea este una dintre cele mai eficiente modalități de asigurare a sănătății, furnizării anticorpilor și protecției împotriva COVID-19 a copilului, iar vaccinarea mamei care alăptează nu prezintă niciun risc pentru mamă și sugarul ei.
✅ Alăptarea are multe avantaje pentru mamă și copil și trebuie continuată atât în timpul infecției COVID-19, cât și după vaccinarea mamei. Virusul care cauzează COVID-19 nu a fost detectat în laptele matern.
✅ Mamele care alăptează și care au primit vaccinul au în lapte anticorpi, care ar putea ajuta la protejarea copiilor lor de infecția cu virusul SARS-CoV-2.
✅ Măsuri de precauție pentru mamele care au contractat virusul
– respectarea igienei respiratorii în timpul hrănirii copilului, inclusiv purtarea unei măști de protecție sau acoperirea gurii și a nasului;
– spălarea mâinilor cu apă și săpun timp de 20 de secunde, înainte și după atingerea copilului;
– curățarea și dezinfectarea suprafețelor atinse în mod regulat.
👏 Doar prin responsabilitate putem reveni la normalitate!
✅ Cea mai simplă și mai la îndemână metodă prin care putem să învingem virusul rămâne vaccinarea.
Mai multe informații pe: https://bit.ly/recomandare-OMS

CNCAV a explicat, de asemenea, recent, într-o informare de presă, că vaccinul nu afectează fertilitatea și procesul sarcinii. Materialul realizat de Victoria Male, lector în imunologie reproductivă la Imperial College London explică în detaliu relația dintre vaccinul anti-Covid, în raport cu natalitatea și fătul.

Mai multe seturi de date indică faptul că vaccinurile COVID-19 nu reduc fertilitatea.

Sursă foto: https://www.dreamstime.com/young-beautiful-mother-breastfeeding-her-newborn-baby-boy-night-dim-light-mom-infant-image103995577

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Pagina data web este protejata cu reCAPTCHA care este in aplicarePolitica confidialitatii si Conditiile de service Google.