fbpx

Cine este Horia Palmer-Hârtopanu, directorul din Ministerul Educației arestat astăzi

Photo 39702666 / Business © Juan Moyano | Dreamstime.com

Horia Palmer-Hîrtopanu, director al Unității de Management al Proiectelor pentru Modernizarea Rețelei Școlare și Universitare din subordinea Ministerului Educației, a fost arestat preventiv, astăzi, după ce fusese reținut de DNA pentru luare de mită și spălare de bani.

Surse din Ministerul Educației au declarat pentru Educație Privată că Palmer-Hârtopanu lucrează în instituție din anul 2006. Timp de 11 ani, a activat in diverse unități de implementare a proiectelor din subordinea ministerului.

In 2017, fostul ministru Liviu Pop l-a înlocuit pe Nicolae Postăvaru cu Horia Hîrtopan in funcția de director al Unității de Management al Proiectelor pentru Modernizarea Rețelei Școlare și Universitare. Pentru o perioadă intermediară între mandatul celor doi, funcția a fost ocupată și de Mirela Dirstaru.

Cu toate că, prin funcția pe care o deținea, era obligat să își facă publică declarația de avere, ultimul document de acest tip referitor la Palmer-Hârtopanu publicat pe pagina de internet a Ministerului datează din 2015.

CONTEXT

Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Serviciul teritorial Brașov au dispus punerea în mișcare a acțiunii penale și reținerea pentru 24 de ore, începând cu data de 14 septembrie 2022, a inculpatului PALMER-HÎRTOPANU HORIA, director al Unității de Management al Proiectelor pentru Modernizarea Rețelei Școlare și Universitare, aflată în subordinea Ministerului Educației, pentru comiterea infracțiunii de luare de mită și spălare de bani, ambele în formă continuată, potrivit unui comunicat DNA.
S-a mai dispus măsura controlului judiciar pentru 60 de zile față de alți doi inculpați, un administrator al unei firme și o persoană fără calitate specială, pentru infracțiuni de dare de mită, transmitere fictivă a părților sociale sau acțiunilor deținute într-o societate comercială în scopul sustragerii de la urmărirea penală ori a îngreunării acesteia, respectiv spălare de bani

2 comments

«

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Pagina data web este protejata cu reCAPTCHA care este in aplicarePolitica confidialitatii si Conditiile de service Google.