fbpx

Programul prin care elevii sunt motivați, de primăria unui oraș, să meargă pe jos la școală

foto: facebook.com/PrimariaSfantuGheorghe

Primăria Sfântu Gheorghe a inițiat un program pentru motivarea elevilor din oraş să meargă la școală pe jos. Numit simbolic Pedibus, acesta reprezintă o alternativă pentru transportul copiilor până la școală și pentru creșterea activității fizice. 

Copiii sunt însoțiți până la școală în fiecare săptămână de către un alt „șofer” adult de Pedibus (sportivi, actori, politicieni, pedagogi, doctori, șefi de instituții, reprezentanți ai presei, organizații civile, asociații etc.). Se pare că programul are succes, pentru că autoritățile locale au anunțat că îl vor extinde.

Realizat cu sprijinul voluntarilor adulţi, programul are ca obiectiv mai ales motivarea copiilor din clasele primare să meargă mai mult pe jos.

„Activitatea fizică regulată ajută la creșterea capacității de învățare, la dezvoltarea abilităților sociale, dar și la creșterea controlului emoțional și al încrederii în sine. În ultimii ani, din ce în ce mai mulți copii sunt duși la școală cu mașina de către părinți. Acest fapt nu doar că afectează independența copiiilor, ci contribuie și la aglomerarea traficului și la creșterea nivelului de poluare a aerului din jurul școlilor”, se menționează pe site-ul Primăriei Sfântu Gheorghe.

Pedibus-urile vor urma un traseu prestabilit și vor porni în fiecare dimineață din stațiile prezentate mai jos. În aceste stații, copiii vor fi așteptați de către voluntari, fiecare grup urmând să fie însoțit de câte doi adulți până la școală. 

Copiii care își doresc să participe la acest program vsunt așteptați în fiecare dimineață de către voluntari, în stațiile marcate din oraș, pentru a fi însoțiți pe jos până la școală.

foto: facebook.com/PrimariaSfantuGheorghe

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Pagina data web este protejata cu reCAPTCHA care este in aplicarePolitica confidialitatii si Conditiile de service Google.