fbpx

Școli moderne pentru 800 de copii din mediul rural

Peste 800 de elevi din mediul rural, din județul Prahova, învață acum în școli mai moderne, cu grupuri sanitare renovate și infrastructură pentru colectarea separată, pe două fracții, a deșeurilor.

Proiectul WASH@Schools – Building a Better Life, finanțat de Fundația Coca-Cola în cadrul New World Program și implementat de Asociația CSR Nest, a inclus și o componentă de educație sanitară și de mediu, atât pentru elevi, cât și pentru membrii comunităților din localitățile prahovene rurale Inotești, Parepa-Rușani, Cioceni, Gherghița, Provița de Sus, Valea Plopului și Cărbunești.

Astfel, Şcoala cu clasele I-VIII Inoteşti, Școala Gimnazială Parepa-Rușani, Școala Gimnazială Gherghița, Școala Gimnazială „Mitropolit Pimen Georgescu” Provița de Sus, Școala Gimnazială Valea Plopului, Şcoala Gimnazială Cărbuneşti și Școala Gimnazială Cioceni au beneficiat de lucrări de renovare sau modernizare, după caz, a grupurilor sanitare, respectiv înlocuirea toaletelor și a chiuvetelor, schimbarea gresiei și a faianței degradate precum și schimbarea ușilor nefuncționale ale grupurilor sanitare.De asemenea, în curtea fiecărei școli a fost montat câte un tanc de stocare a apei pluviale cu o capacitate de 1.500 de litri. În acest fel, s-au creat premisele ca școlile incluse în proiect să devină mai eficiente în ceea ce privește consumul de apă.

Rezultatele WASH@Schools – Building a Better Life sunt cu atât mai relevante cu cât, la nivel național, sunt înregistrate 18.000 de clădiri ce aparțin instituțiilor de învățământ, ocupând o suprafață totală construită de peste 16,6 milioane metri pătrați, din care doar 15% a fost renovată până în 2020, potrivit datelor cuprinse în Strategia Națională de Renovare pe Termen Lung (noiembrie 2020).

Pe lângă lucrările de renovare și modernizare a școlilor, proiectul a inclus și o campanie de conștientizare și informare în rândul comunităților din cele 7 localități. Astfel, localnicii au aflat despre importanța practicării unei igiene adecvate și a unei colectări corecte a deșeurilor în vederea reciclării. Proiectul a continuat cu o nouă etapă, la finalului anului 2023, care a inclus o companie de educare și conștientizare în rândul celor peste 800 de elevi.

WASH@Schools – Building a Better Life, finanțat de Fundația Coca-Cola în cadrul New World Program și implementat de Asociația CSR Nest, se înscrie în demersurile de sustenabilitate ale Sistemului Coca-Cola în România, reunite în cadrul platformei După Noi.


Vezi filmul proiectului WASH


Despre Global Water Challenge

Global Water Challenge (GWC), în parteneriat cu Fundația Coca-Cola, gestionează New World Program, o platformă gândită să încurajeze societatea civilă să genereze soluții inovative, incluzive și sustenabile în sprijinul implementării Obiectivelor de Dezvoltare Durabilă (ODD) stabilite de Națiunile Unite. Înființat în anul 2014, portofoliul de programe al GWC implementate alături de parteneri contribuie la mai multe Obiective de Dezvoltare Durabilă: ODD 5 – Egalitatea de gen; ODD 6 – Apă curată și igienă; ODD 12 – Consum și producție responsabile; ODD 13 – Acțiune climatică; ODD 14 – Viața din ape; ODD 17 – Parteneriate pentru implementarea Obiectivelor de Dezvoltare Durabilă.  

Implicarea Global Water Challenge a avut un impact semnificativ reflectat în:

  Crearea unor comunități mai reziliente prin implementarea a 100 de proiecte în 26 de țări din regiuni defavorizate ale globului;
   Atingerea unui număr de 800.000 de beneficiari direcți ai programelor cu componentele WASH și deșeuri, și a unui număr de 8,3 milioane de beneficiari ai campaniilor de conștientizare pe aceste teme;
  Prin intermediul unor proiecte locale relevante, femeile au beneficiat de programe de dezvoltare a abilităților antreprenoriale și și-au înființat propriile afaceri, tinerii au devenit agenți ai schimbării, iar comunitățile au ajuns să gestioneze și să adreseze mai bine nevoile în materie de apă și igienă;
  Atingerea unui impact foarte mare în comunități, prin intermediul unei rețele de peste 65 de parteneri locali și parteneri internaționali din mai multe sectoare de activitate.

Pentru mai multe detalii despre Global Water Challenge, vă rugăm vizitați https://globalwaterchallenge.org/newworld/.

Despre Fundatia Coca-Cola

Fundația Coca-Cola reprezintă ramura filantropică globală a Companiei Coca-Cola. Încă de la începuturile sale în 1984, Fundația a acordat peste 1 miliard de dolari în granturi și subvenții pentru sprijinirea inițiativelor dedicate construirii și dezvoltării de comunități sustenabile în întreaga lume. Pentru mai multe informații despre Fundația Coca-Cola vă invităm să accesați www.coca-colacompany.com/our-company/the-coca-cola-foundation.

 

Despre Asociația CSR Nest

Asociația CSR Nest este o organizație neguvernamentală înfiinţată în anul 2010, cu scopul de a promova responsabilitatea socială în rândul societăţii civile şi al companiilor. Din 2016, organizația și-a stabilit ca direcție strategică protejarea mediului, prin promovarea unui comportament responsabil față de mediu, printr-o serie de programe educaționale la nivel național adresate cetățenilor precum și prin implicarea acestora în acțiuni de ecologizare. În ultimii 5 ani, asociația a implementat proiecte de sustenabilitate care se subsumează conceptului de ESG pentru peste 25 de companii multinaționale și românești și a lucrat cu peste 20 de autorități locale din toate regiunile țării pentru proiecte de dezvoltare comunitară durabilă. În plus, contribuie la îmbunătățirea impactului pe care îl au ONG-urile în societatea din România, prin implementarea de proiecte de dezvoltare organizațională. Pentru mai multe detalii despre Asociația CSR Nest, vă rugăm vizitați www.csrnest.ro.

 


Poate te interesează și:

Deca: Se spune că dacă vrei să educi o comunitate, începi prin a educa femei

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Pagina data web este protejata cu reCAPTCHA care este in aplicarePolitica confidialitatii si Conditiile de service Google.