fbpx

Elevul care și-a bătut diriginta are interzis accesul în școală, timp de 5 zile

captură video Digi24

Accesul interzis în școală, timp de cinci zile, pentru elevul de clasa a VIII-a din Târgu Mureș care și-a bătut diriginta și a amenințat-o cu moartea. Tânărul de 15 ani, reținut de polițiști, este cercetat în libertate.

Consiliul de administraţie al Colegiului Naţional „Alexandru Papiu Ilarian” din Târgu Mureş a aprobat propunerea consiliului profesoral de stabilire a unei interdicţii de a intra în şcoală timp de cinci zile pentru elevul de clasa a VIII-a care şi-a bătut diriginta, a informat, miercuri, Inspectoratul Şcolar Judeţean Mureş, potrivit Digi24.

„În cursul zilei de ieri a avut loc o şedinţă la Colegiul Naţional „Alexandru Papiu Ilarian” din Târgu Mureş, în urma căreia consiliul profesoral a propus sancţionarea elevului de clasa a VIII-a cu suspendare pe o durată de cinci zile lucrătoare, începând cu data de astăzi, sancţiune deja aprobată în şedinţa extraordinară a consiliului de administraţie al colegiului. Totodată, s-a demarat procedura de cercetare disciplinară a elevului în cauză prin activarea comisiei responsabile de prevenirea şi eliminare a violenţei. O altă măsură pe care a luat-o colegiul, în data de 12 martie, a înaintat către Inspectoratul de Poliţie Judeţean Mureş o adresă prin care solicită personal specializat de pază pentru asigurarea zonei şi pentru diminuarea riscurilor asociate situaţiei”, a declarat presei, miercuri, purtătorul de cuvânt Inspectoratul Şcolar Judeţean Mureş, Camelia Irimie.

Reprezentanta IŞJ Mureş a precizat că, în timpul celor cinci zile de suspendare, la Colegiului Naţional „Alexandru Papiu Ilarian” continuă anchetele desfășurate de Inspectoratul Şcolar Judeţean Mureş şi Inspectoratul de Poliţie Judeţean Mureş.

După ce elevul a fost eliberat de polițiști, Ligia Someșan, directoarea colegiului unde a avut loc incidentul a declarat că „nu se poate să se ajungă în situația în care profesorii să aibă spaime, profesorii să aibă frică să intre la ore. Scopul nu este să le luăm gâtul, dar nici să ni-l ia ei nouă. Da. Îmi este spaimă.”

A fost reținut elevul care s-a întors la școală pentru a-și bate diriginta, după ce a fost amendat

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Pagina data web este protejata cu reCAPTCHA care este in aplicarePolitica confidialitatii si Conditiile de service Google.