fbpx

Inventatorul aparatului de scanare a palmelor: ”Cu sistemul meu se pot face și prostii”

Dumitru Grigore, inventatorul aparatului de scanare a palmelor pentru determinarea abilităților de carieră, a declarat pentru Euronews România că nu este de acord cu protocolul anunțat de Inspectoratul Școlar Cluj și că el nu a fost consultat în legătură cu acest proiect.

În interviul acordat Euronews România, Dumitru Grigore a explicat că, dacă ar fi fost consultat, nu ar fi fost de acord cu proiect-pilot inițiat la Inspectoratul Școlar Județean Cluj.

”Ce se întâmplă acum nu e problema mea. (…) Cu sistemul meu se pot face și prostii. Una dintre ele s-a comis, după câte am înțeles, zilele acestea, când cineva care l-a cumpărat l-a propus pentru un proiect cu care eu, personal, ca autor al acestui sistem, nu aș fi fost de acord.

Copiii mici nu pot fi supuși la asemenea evaluări fără niciun fel de discernământ”, a afirmat Dumitru Grigore.

ISJ Cluj a anunțat, aseară, că programul nu va fi promovat în școlile din județ.

”În contextul informațiilor vehiculate în spațiul public, referitoare la prezentarea, în cadrul unei Conferințe de presă, din 23 ianuarie 2024, a Proiectului pilot de orientare vocațională, „ÎNCOTRO? EU”, conducerea Inspectoratului Școlar Județean Cluj anunță public faptul că această inițiativă nu va fi promovată la nivelul unităților de învățământ preuniversitar din județul Cluj, până la momentul clarificării tuturor aspectelor care țin de eficacitatea și relevanța rapoartelor generate”, a transmis instituția.

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Pagina data web este protejata cu reCAPTCHA care este in aplicarePolitica confidialitatii si Conditiile de service Google.