fbpx

ISJ Cluj: Scanarea palmelor elevilor pentru a le determina aptitudinile nu va fi promovată în școli

După ce, dimineață, promova pe propria pagină de Facebook proiectul „Încotro? Eu”, care presupune scanarea palmelor elevilor pentru a le determina aptitudinile, ISJ Cluj ia disranță de acest proiect.

Instituția anunță că programul nu va fi promovat în școlile din județ.

Informarea de presă transmisă de ISJ Cluj, integral:

În contextul informațiilor vehiculate în spațiul public, referitoare la prezentarea, în cadrul unei Conferințe de presă, din 23 ianuarie 2024, a Proiectului pilot de orientare vocațională, „ÎNCOTRO? EU”, conducerea Inspectoratului Școlar Județean Cluj anunță public faptul că această inițiativă nu va fi promovată la nivelul unităților de învățământ preuniversitar din județul Cluj, până la momentul clarificării tuturor aspectelor care țin de eficacitatea și relevanța rapoartelor generate.

Asigurăm părinții și opinia publică asupra faptului că școala clujeană rămâne un spațiu protejat, care valorifică metode și instrumente a căror eficacitate și utilitate nu periclitează sănătatea fizică și mintală a elevilor.

CONTEXT

Peste 100 de elevi de clasa a XI-a din Cluj-Napoca ar urma să fie incluși într-un proiect pilot prin care abilitățile de carieră ale adolescenților vor fi „citite în palmă” de un aparat.

Potrivit cluj24.ro, proiectul prevede testarea elevilor prin scanarea mâinilor timp de 5 minute pentru identificarea abilităților native privind cariera lor viitoare. 
Ww qgg qhwh whhw ff oi ww uu oka

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Pagina data web este protejata cu reCAPTCHA care este in aplicarePolitica confidialitatii si Conditiile de service Google.