fbpx

Învățătoarea Consuela Colțan, prezentată de Ministerul Educației în rubrica ”Omul sfințește locul”

După profesorul Viforel Dorobanțu, învățătoarea Consuela Colțan este cel de-al doilea cadru didactic prezentat de Ministerul Educației în rubrica săptămânală prin care dorește promovarea profesorilor buni.

Prezentarea făcută de minister în rubrica de săptămâna aceasta:

Consuela Colțan, pe care avem bucuria să o prezentăm, astăzi, în cadrul rubricii „Omul sfințește locul”, este profesor pentru învățământul primar la Școala Gimnazială Nr. 280 din București. Este absolventă a Facultății de Sociologie și Asistență Socială, profesor metodist, mentor, un om preocupat mereu de inovație în educație. Pasiunea și creativitatea i-au fost recunoscute prin câștigarea premiilor „Creatori de Educație” în anii 2019 și 2021, în cadrul CRED (Concurs național de bune practici) și prin acordarea premiului „Profesori de 10”, de către Consiliul Național al Elevilor.

De peste 27 de ani, Consuela Colțan îmbină metodele tradiționale cu cele moderne, formalul cu nonformalul, căci crede cu tărie că învățarea nu se realizează exclusiv între pereții clasei, ci și în natură, în muzee și biblioteci, pe stradă, în parc, la teatru sau în alte instituții. Prin proiectele „Școala marionetelor”, „Școala în natură” sau „Școala la muzeu”, implementează principiile învățării experiențiale, „în care copilul învață cu creierul, cu mâinile și cu inima”, în situații inedite și atractive, care își pun amprenta asupra dezvoltării emoționale, intelectuale și sociale.

Adeptă a educației prin iubire, Consuela Colțan este, atât pentru copii, cât și pentru colegi, dovada vie că misiunea profesorului este aceea de a schimba vieți, de a descoperi pasiuni, de a încuraja copiii să aibă visuri mari și să și le urmeze.
Consuela Colțan a fost una dintre propunerile din comentariile făcute la rubrica de săptămâna trecută. Pentru viitoare postări și în semn de recunoștință pentru oamenii care transformă catedra într-un spațiu al visurilor mari, vă invităm să numiți (prin tag) în comentarii profesorii cărora le sunteți recunoscători. Cu recunoștință față de toți oamenii care sfințesc locul în care se află, vă dorim un sfârșit de săptămână cât mai bun!

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Pagina data web este protejata cu reCAPTCHA care este in aplicarePolitica confidialitatii si Conditiile de service Google.