fbpx

Ministerul Educației își face podcast

Ministerul Educației va folosi ca instrument de comunicare și un podcast, a anunțat, în seara aceasta, Corina Popa, purtătorul de cuvânt al instituției.

Anunțul transmis presei de Corina Popa:

PNRR, PNRAS, POEO, ROSE, cam multe acronime, nu? Începând cu luna noiembrie, Ministerul Educației va comunica despre toate acestea (și nu numai), pe înțelesul tuturor, într-un podcast de popularizare a măsurilor și a programelor din domeniul educației. Pe scurt, reprezentanții ministerului vor fi invitați să prezinte, într-o manieră clară și accesibilă, programele la care lucrează și să răspundă la întrebarea „ce măsuri concrete ia Ministerul Educației pentru binele copiilor noștri?”

Rămâneți alături de noi, în curând, vom anunța invitații primei ediții transmise live, pe Facebook, din seria „Podcast de la minister”.

Ce este un podcast:

Potrivit Wikipedia, termenul „podcast” este o combinație între iPod, lectorul portabil de muzică portabilă Apple Computer, și casting, adică transmisie.

Podcasting-ul a apărut după anul 2005, când cea mai nouă versiune iTunes de la Apple, a început să suporte acest mediu.

Podcasting este o metodă de distribuție și amenajare pe internet a fișierelor în format audio, prin intermediul tehnologiei Web-Feed și a formatelor de sindicalizare de conținut (RSS, ATOM). Utilizatorii unui site pot descărca fișierele în timp real și redate pe echipamente mobile sau calculatoare ce acceptă formatul în care acestea au fost create

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Pagina data web este protejata cu reCAPTCHA care este in aplicarePolitica confidialitatii si Conditiile de service Google.