fbpx

Cum să integrezi peștele în pachețelul pentru școală al copilului tău

Photo 140276867 © Kondratova | Dreamstime.com

Știi deja că peștele este unul dintre alimentele recomandate de medici pentru o alimentație sănătoasă, inclusiv la copii. Motivele sunt numeroase: conține proteină de înaltă calitate, cu conținut scăzut de grăsimi. Peștele este plin de acizi grași omega-3 și vitamine precum D și B2 (riboflavină). De asemenea, este bogat în calciu și fosfor și o sursă excelentă de minerale, cum ar fi fier, zinc, iod, magneziu și potasiu.

De multe ori, asociem, însă, peștele cu mesele în familie sau cu ieșirile la un grătar și o saramură. Este păcat să îl păstrăm pentru ocazii speciale, dat fiind că beneficiile sale sunt cu atât mai puternice cu cât îl integrăm mai des în alimentația curentă. Dacă până acum nu te-ai gândit că îl poți folosi și în pachețelul pentru școală, iată câteva idei care îți vor arăta că e mai ușor decât crezi să faci acest lucru:


◊ Peștele afumat rezistă foarte bine la prânzurile la pachet, iar mulți copii chiar îl preferă celui simplu. Un sandwich cu somon afumat și cremă de brânză este o idee de pachețel delicios și sănătos.

Photo 50695500 © Junghee Choi | Dreamstime.com

◊ O variantă la fel de bună este și o salată cu orez și legume, în care adaugi bucățele de ton. Desigur, vei avea nevoie de un recipient închis ermetic.


Photo 188012799 © Sergii Koval | Dreamstime.com

◊ În cazul în care copilul tău preferă somonul la cuptor, îl poți folosi și pentru prânzul de la școală, în combinație cu orez fiert și aromatizat după gustul celui mic.


Photo 61879508 © Jacek Chabraszewski | Dreamstime.com

◊ Fructele de mare sunt, la rândul lor, valoroase din punct de vedere nutrițional. Creveții pot fi montați pe frigărui, în combinație cu legumele preferate ale copilului tău, iar prânzul va fi, astfel, nu doar gustos, ci și ușor de manevrat.


ID 25178424 © Ozgur Coskun | Dreamstime.com

 

La final, așa cum te-am obișnuit în această rubrică, te încurajăm să ”asortezi” pachețelul pentru prânz cu un mesaj special pentru copilul tău, care îi va transmite dragostea ta și îi va face ziua mai frumoasă. Pentru zilele în care ești în pană de inspirație, iată câteva idei:

”Am încredere te vei descurca foarte bine la testul de astăzi. Oricum ar fi, abia aștept să ne revedem, după școală”.

”Motivul nr. 2624 pentru care te iubesc este că ești un copil care iubește animăluțele și vrea să facă o lume mai bună pentru ele.”

”Suntem foarte mândri de tine că ai reușit să termini la timp proiectul pentru lecția de Biologie. Poftă bună!”

Sursă imagine principală: https://www.dreamstime.com/meal-prep-lunch-box-container-baked-salmon-fish-rice-green-asparagus-grilled-image140276867

Seria de articole ”Pachețelul cu răvaș” este susținută de ALINAN DIGESTIE UȘOARĂ  de la FITERMAN PHARMA.

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Pagina data web este protejata cu reCAPTCHA care este in aplicarePolitica confidialitatii si Conditiile de service Google.