fbpx

Universităţile din Olanda rămân în topul preferinţelor tinerilor români

foto: studyabroadguide.com

Interesul universităţilor din Olanda pentru a accepta studenţi din România este în creştere, lucru evident datorită numărului de studenţi înscrişi anual, dar şi prin participarea la târgurile educaţionale, potrivit unui comunicat de presă al Inegraledu, consultant educaţional pentru studii în străinătate şi pentru programele Work and Travel în SUA.

Peste 5.600 de români studiază în Regatul Țărilor de Jos, ceea ce ne situează pe locul 3, după Germania şi Italia ca număr de studenţi străini, conform datelor oficiale.

„Sistemul este unul foarte ofertant pentru tinerii români pe toate planurile. În primul rând, la nivel academic există numeroase specializări în limba engleză, conectate direct la cerinţele actuale din piaţa muncii. Pe lângă cele mai accesate programe de studiu din zona business, computer science şi inginerie, sistemul olandez a dezvoltat numeroase specializări academice foarte nişate cum ar fi managementul în domeniul ospitalităţii, management în zona gaming şi entertainment sau managementul sportiv.

În al doilea rând, nivelul taxelor de studiu este foarte accesibil pentru români. Vorbim de o taxă anuală de 2.200 euro, care în primul an este redusă la jumătate. În plus, statul olandez oferă numeroase granturi şi împrumuturi care pot acoperi şi costurile de trai”, explică Ana Maria Papp, Business Development Manager la Integraledu.

Din ce în ce mai multe familii îşi trimit copiii la studii în străinătate încă din gimnaziu. Pe locul al doilea, ca destinaţie de studiu preferată de români, se află Marea Britanie, urmată, în ordine, de Germania, Italia, Danemarca, SUA şi Irlanda. În ceea ce priveşte studiul gimnazial şi liceal, numărul de aplicaţii în Marea Britanie rămâne constant, alte destinaţii solicitate fiind Elveţia, Germania, Austria, Spania dar şi America de Nord.

„În calitate de consultanţi educaţionali am observat o tendinţă care se conturează de câţiva ani şi anume că din ce în ce mai multe familii îşi trimit copiii la studii în Marea Britanie încă din gimnaziu tocmai pentru a se obişnui cu sistemul şi a continua cu liceul şi apoi studiile universitare în străinătate”, precizează Raluca Niculae, Manager Departament Tabere şi Licee.

Topul domeniilor preferate de români în 2022 pentru studiile în străinătate, conform datelor Integraledu:

  1. Computer Science
  2. Economie şi Afaceri
  3. Artă şi Design
  4. Inginerie
  5. Drept
  6. Psihologie
  7. Turism
  8. Politică şi Relaţii Internaţionale.

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Pagina data web este protejata cu reCAPTCHA care este in aplicarePolitica confidialitatii si Conditiile de service Google.