fbpx

14 organizații transmit Ministerului Educației amendamente la OUG privind transportul elevilor

Foto: Școala Gimnazială Teodor Medeleanu Ciocani
14 organizații au transmis către Ministerul Educației o serie de amendamente la proiectul de OUG referitor la transportul elevilor prin care solicită asigurarea transportului județean gratuit al elevilor prin serviciu public, în locul stabilirii unei sume forfetare.
Organizațiile semnatare sunt: Asociația Elevilor din Constanța (AEC), Asociația Elevilor din București și Ilfov (AEBI), Asociația Elevilor din Maramureș (AEM), Asociația Elevilor din Bacău (AEBc), Asociația Vâlceană a Elevilor (AVE) și Asociația Elevilor din Timiș (AETm), European Youth Village/Satul European de Tineret, Organizația Salvați Copiii România,  World Vision România, Federația Părinților și Aparținătorilor Legali (Fepal), Societatea Academică din România (SAR),  Părinții cer schimbare- grup civic, Organizația pentru Prioritizarea Educației Naționale- OPEN și Asociația SUPRA.
Documentul cu propunerile celor 14 organizații, integral: Amendamentele OUG transport

Ministerul Educației organizează joi, 22 septembrie 2022 ora 10:00, în sistem de videoconferință, o dezbatere publică având ca temă proiectul de Ordonanță de Urgență pentru modificarea și completarea Legii educaţiei naţionale nr. 1/2011, referitoare la transportul elevilor.

Sunt invitați să participe, în sistem online, toti cei interesați: persoane fizice și juridice, organizații ale societății civile, societăți comerciale, reprezentanți ai instituțiilor publice interesate, reprezentanți ai presei, în limita a 100 de persoane.  

Înscrierea se va realiza în sistem electronic printr-un mesaj trimis la adresa de e-mail [email protected], până la data 21 septembrie 2022, ora 16:00.

Înscrierea va include: numele și prenumele participantului/reprezentantului legal, după caz, organizația pe care o reprezintă, datele de contact, numărul de telefon, adresa de e-mail la care se va transmite link-ul pentru logare, precum și confirmarea participării la dezbatere.

Persoanele interesate să-și prezinte verbal propunerea în cadrul dezbaterii publice sunt rugate să se înscrie la adresa de e-mail anterior menționată și vor avea la dispoziție 3 minute pentru prezentare.

Propunerile se vor face în scris, în format electronic (word), cu specificarea secțiunilor, capitolelor, articolelor din proiectul de act normativ la care se face referire, prin formularul anexat (disponibil mai jos, sub tag-ul Materiale informative) și se vor transmite la adresa de mail menționată anterior până la data 21 septembrie 2022, ora 16.

Sunt invitați să participe, în sistem online, toti cei interesați: persoane fizice și juridice, organizații ale societății civile, societăți comerciale, reprezentanți ai instituțiilor publice interesate, reprezentanți ai presei, în limita a 100 de persoane.  

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Pagina data web este protejata cu reCAPTCHA care este in aplicarePolitica confidialitatii si Conditiile de service Google.