fbpx

Un elev a comandat 15 kg de articole pirotehnice și a cerut să fie livrate la școală

Photo 15071380 © Hupeng | Dreamstime.com

Un elev din Baia Mare, în vârstă de 13 ani, a comandat online 15 kg de articole pirotehnice și a solicitat ca acestea să fie livrate la școala unde învață, anunță IPJ Maramureș, într-un buletin informativ.

În cauză, polițiștii efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de orice operațiuni cu articole pirotehnice efectuate fără drept, precizează instituția.

Comunicatul, integral:

Miercuri, 23 noiembrie, în urma unor activități specifice întreprinse de polițiștii din cadrul Biroului de Ordine Publică Baia Mare – Compartimentul Proximitate și cu sprijinul polițiștilor din cadrul Serviciului Arme, Explozivi și Substanțe Periculoase, au constatat faptul că în data de 20 noiembrie a.c., un minor de 13 ani din Baia Mare, ar fi comandat de pe un site, articole pirotehnice din categoriile P1, F2, F3 și F4, solicitând livrarea acestora pe adresa școlii unde acesta este elev.

Bunurile au fost achitate la livrare cu suma de 380 de lei de către un alt elev de 13 ani.

Totodată, site-ul care a livrat articolele pirotehnice către minor a încălcat astfel prevederile art. 37, lit. b) și c) din Legea nr. 126/1995- privind regimul materiilor explozive, republicată și cu modificările ulterioare.
Articolele pirotehnice în cantitate totală de aproximativ 15 kilograme au fost indisponibilizate urmând a face obiectul unei expertize criminalistice.

În cauză, polițiștii efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de orice operațiuni cu articole pirotehnice efectuate fără drept, comercializarea articolelor pirotehnice din categoriile 1 și P1 către persoane care nu au împlinit vârsta de 18 ani și comercializarea către publicul larg a articolelor pirotehnice destinate a fi utilizate de către pirotehnicieni.

Sursă foto: https://www.dreamstime.com/stock-photo-chinese-fire-crackers-image15071380

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Pagina data web este protejata cu reCAPTCHA care este in aplicarePolitica confidialitatii si Conditiile de service Google.