fbpx

Teleskop & prietenii lansează Școala mai aproape – program de cercetare și dezvoltare școlară

În acești ultimi ani suntem martorii multor transformări, în școală și societate. S-au schimbat rutinele de studiu și timp liber, ca și autonomia și modul în care elevii noștri învață. După pandemie, sprijinul pentru profesori în a cunoaște mai bine această generație și de a genera mecanisme de acțiune eficace sunt printre principalele recomandări ale cercetătorilor.
Vineri 9 februarie 2024 între 12:30 și 14:00 va avea loc un eveniment online de lansare a programului Școala mai aproape, alături de parteneri și colaboratori. 
Gabriel Bădescu – profesor universitar, Anca Tîrcă – consultant educațional și Constantin Lomaca – profesor și consultant educațional intră în dialog cu Monica Mocanu, profesor și co-fondator Teleskop.
Vom discuta atât despre metodologia folosită, cât și despre felul în care cercetările locale sunt (aproape mai) prețioase decât cercetările mari, pentru că aici ne putem recunoaște mai bine elevii reali din școlile noastre. Directorii pot înscrie școlile în formularul care va fi deschis vineri. Perioada programului: februarie 2024 – înregistrarea școlilor și aplicarea formularului, martie 2024 – rezultate și posibile intervenții. Primul apel va fi pentru metodele de învățare ale elevilor, luna februarie fiind chiar la jumătatea anului școlar. 
Școala mai aproape este un program pilot de cercetare de acțiune participativă al Teleskop, care încurajează școlile să își integreze acțiunile într-o rețea independentă și să construiască intervenții eficiente. Teleskop – Feedback clar și simplu la clasă. are ca partener Centrul de Studii pentru Democrație și este deschis și gratuit pentru gimnazii și licee din România și din Republica Moldova.
Teleskop este o platformă lansată în 2019 care susține învățarea.
Linkul evenimentului, aici
Teleskop și prietenii lansează programul Școala mai aproape | Facebook
Live-ul va fi aici: https://youtube.com/live/G0MfqoxKcZU )
#birocratieminimăbeneficiimaxime
#scoalamaiaproape
#clarșisimplu
[email protected]

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Pagina data web este protejata cu reCAPTCHA care este in aplicarePolitica confidialitatii si Conditiile de service Google.