fbpx

Deca: Reorganizarea ISJ-urilor se amână pentru anul 2025

Ministrul Educaţiei, Ligia Deca, a declarat miercuri, la Bistriţa, că reorganizarea ISJ-urilor a fost amânată şi că va fi în vigoare anul viitor.

„Avem în ordonanţa de la finalul anului trecut, aşa-numita «ordonanţă trenuleţ», o amânare a termenului de reorganizare pentru toate tipurile de instituţii de la nivel local. Asta înseamnă că reorganizarea inspectoratelor nu mai are ca termen, aşa cum era iniţial în Legile educaţiei, opt luni de la intrarea în vigoare a legii, ci ea se amână pentru anul viitor”, a declarat ministra Educației, citată de Digi24.

Ministra spune că reorganizarea ISJ-urilor trebuie făcută „așezat”, fiind un element important la nivel județean.

„Este bine aşa şi din perspectiva faptului că avem asistenţă tehnică din partea a doi parteneri internaţionali, OCDE este unul, prin intermediul unui proiect finanţat de Comisia Europeană, al doilea partener este Banca Mondială. Ambii ne furnizează analize cu privire la impactul prevederilor Legilor educaţiei şi modul în care ar trebui să facem această reorganizare pentru a avea cel mai bun impact în sistem.

Avem timp să preluăm aceste analize, să facem dezbaterile publice suficient de ample încât să luăm toate elementele în calcul, iar reorganizarea să se facă aşezat. Pentru că adevărul este că o reorganizare a inspectoratelor şcolare nu s-a făcut niciodată din 1990 încoace, deci atunci când o vom face, fiind un element atât de important la nivel judeţean, trebuie să fim siguri că ea aduce plus valoare, nu aduce altceva în sistem”, a mai afirmat Deca.

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Pagina data web este protejata cu reCAPTCHA care este in aplicarePolitica confidialitatii si Conditiile de service Google.