fbpx

Prof. Constantin Lomaca: Eu cred că se pierde mult timp cu ascultatul la ore

Profesorul Constantin Lomaca a declarat, în emisiunea Academia Europa FM, că profesorii din România pierd mult timp cu ascultatul la ore. 

Constantin Lomaca, profesor și şeful Departamentului de Ştiinţă la Franconian International School din Germania, spune că în şcoala în care lucrează, abordarea este diferită.

”Eu cred că se pierde mult timp cu ascultatul la ore. Deci noi, unde lucrez de 30 de ani, nu ascultăm la ore. Ah, că mai iese un copil în față să mai discutăm probleme cu toată clasa, da. Dar ca să facem evaluări sumative, să punem note care se trece în catalog, nu. În afară de cazuri la limba română sau la limba engleză, limbile străine unde este vorba de abilități orale unde trebuie să vorbească”, a explicat cadrul didactic, în emisiunea Academia Europa FM.

 

„Părerea mea este că elevul trebuie să fie un participant activ la lecție și nu pasiv. […] Un participant activ la lecție nu înseamnă nici să cazi în extrema cealaltă – că totul este prin joacă, că face copilul ce vrea sau copilul conduce lecțiile. Sunt studii care au dovedit că nici asta nu e bine. Da, cu siguranță există o combinație între ceea ce înseamnă lecția centrată pe profesor – nu dictezi lecția și ei copiază, ci tu modelezi ce se întâmplă în lecție”, a mai spus cadrul didactic.

Urmărește emisiunea, integral, aici:

Profesorul Constantin Lomaca

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Pagina data web este protejata cu reCAPTCHA care este in aplicarePolitica confidialitatii si Conditiile de service Google.