fbpx

SURSE/ FSLI face recensământ pentru a afla câți membri continuă greva săptămâna viitoare

FSLI va organiza un recensământ intern pentru a afla câți dintre membrii sindicatului doresc să continue greva săptămâna viitoare, au declarat surse din organizație pentru Educație Privată.

”La nivel de federație s-a stabilit că până luni să facem un recensământ a celor care doresc să continue greva având în vedere așa cum se desprinde din comunicatul Dl Hăncescu că obiectivele negocierii nu au fost atinse” este mesajul transmis către organizațiile din teritoriu în seara aceasta.

Marius Nistor, liderul FSE Spiru Haret, a fost întrebat, joi, la Antena 3, dacă liderii de sindicat s-au plâns în discuţiile cu autorităţile că nu mai pot controla profesorii şi a răspuns: ”Nu s-a plâns nimeni de nimic. Ceea ce trebuie să înţelegem cu toţii este următorul lucru: a existat un anumit mandat de negociere. Prelungirea negocierilor pe o perioadă îndelungată a condus la amplificarea nemulţumirilor legitime ale colegilor noştri, astfel încât aşteptările lor au devenit mult mai mari. În condiţiile în care aşteptările sunt mai mari, eu personal am solicitat un nou mandat din partea colegilor mei care să vină să stabilească clar limita nouă în cadrul căruia să pot negocia”.

Nistor a precizat că a discutat cu toţi liderii din ţară, cu liderii din organizaţiil şi ”mandatul încredinţat a fost punerea în aplicare a griei de salarizare negociată cu Ministerul Educaţiei cât mai rapid cu putinţă”.

”Am avut un mandat, am primit acel comunicat de presă din partea Guvernului în care era stipulat ce măsuri urmează să ia Guvernul. Informaţiile respective au fost transmise în teritoriu şi colegii noştri au spus foarte clar nu acceptăm aceste măsuri. Despre asta este vorba. Nu a acceptat niciun lider nimic”, a adăugat Marius Nistor, potrivit News.ro.

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Pagina data web este protejata cu reCAPTCHA care este in aplicarePolitica confidialitatii si Conditiile de service Google.