fbpx

Tudorel Toader vrea încă un mandat de rector la Universitatea A.I.Cuza din Iași

Fostul ministru al Justiţiei, Tudorel Toader, a anunţat, miercuri, că vrea să candideze pentru un nou mandat la conducerea Universităţii ‘Alexandru Ioan Cuza’ (UAIC) din Iaşi, unde este rector în funcţie, anunță AGERPRES.

Tudorel Toader a declarat că vrea un nou mandat de rector alături de echipa de prorectori şi decani actuală.

Într-o conferinţă de presă, Tudorel Toader a declarat că anunţul a fost făcut la ultima şedinţă a Consiliului de Administraţie a universităţii, unde a prezentat proiectul managerial cu care a fost ales în urmă cu 3 ani.

Să nu confundăm perioada cât am fost suspendat din funcția de rector și mă aflam ca ministru al Justiției, cu funcția de rector. Sunt demnități diferite, competențe diferite, perioade de exercitare diferite. Prin urmare, eu vorbesc despre modul în care am exercitat și exercit prerogativele de rector, vorbesc despre modul în care mi-am îndeplinit obiectivele din programul managerial. N-aducem aici ministerul, cum n-am dus la minister rectoratul”, a spus fostul ministru.

„Am anunţat că îmi voi depune candidatura pentru un nou mandat de rector şi în acelaşi timp, că în opinia mea, aş merge în principal cu aceeaşi prorectori şi cu aceiaşi prodecani”, a mai declarat presei actualul rector al UAIC.

Rectorul UAIC a spus că instituţia de învăţământ superior are o metodologie privind alegerile interne.

„Vreau să vă spun că la metodologie eu am propus o modificare: să echilibrăm competenţele în numirea decanilor şi prorectorilor, să echilibrăm competenţele între facultăţi – consiliile facultăţilor şi rector. Adică să poată fi numit decan numai cineva care a primit aviz pozitiv de la consiliile facultăţilor, nu simplu aviz, că putea fi şi negativ. Şi atunci, respectând metodologia, cine va dori să fie decan la o facultate, va depune candidatura manual, eventual avizul pozitiv de la consiliile facultăţilor, după care rectorul, împreună cu prorectorii vor desemna decanul. Aşadar, să nu se reţină faptul că m-am antepronunţat că deja se ştiu decanii. Că dacă unul nu vrea, nu vrea. Dacă altul nu ia aviz pozitiv de la consiliile facultăţilor, nu intră în discuţia evaluării pentru un nou mandat de decan. În orice caz, eu m-am referit la trecut, pe de o parte mulţumindu-le pentru ceea ce au făcut şi mi-am exprimat disponibilitatea şi intenţia de a candida pentru un nou mandat”, a declarat Tudorel Toader, rectorul UAIC.