fbpx

Se lansează Educhance, alianța de ONG-uri care doresc să ofere acces la educație fiecărui copil

Educația copiilor este un proiect complex și pe termen lung, însă reprezintă șansa României. Iar șansa fiecărui copil de a beneficia de educație depinde nu doar de autorități, de instituții sau de alte organizații, ci de fiecare dintre noi. Educhance

De aceea, Educhance, o alianță ce reunește ONG-uri cu impact local, național și internațional cu o misiune comună, își propune să ofere acces la educație digitală pentru cât mai mulți școlari.

Ultimele luni ne-au demonstrat cât de important este accesul online la educație. Chiar și după ce contextul epidemiologic va fi încheiat, educația digitală va face parte, în continuare, din universul școlar, iar de ea trebuie să beneficieze toți elevii.

Din păcate, numeroși copii din medii defavorizate nu au acces la calculatoare sau

conexiune Internet. Imposibilitatea conectării la resursele moderne de învățare, le

mărește decalajul față de mulți dintre colegii lor. Educhance consideră că modalitățile

digitale de învățare trebuie să fie azi la îndemâna tuturor copiilor, fără nicio deosebire.

 

Obiective Educhance:

  • Oferirea de laptopuri copiilor din mediile defavorizate;
  • Echiparea şcolilor cu o platforma de învăţare online;
  • Facilitarea procesului de digitalizare a şcolilor;
  • Școala Educhance: o școală online pentru toată țara, susținută cu ajutorul voluntarilor (studenți, profesori, diverși specialiști).

Sperăm că vom convinge cât mai mulți semeni de un adevăr elementar, însă fundamental pentru viitorul întregii noastre societăți: Educația nu este o cheltuială. Este o investiție!

Lansarea publică a proiectului va avea loc în cadrul Cafenelei Educaționale de luni, 15 iunie, ora 17.00. Moderatorii evenimentului sunt Oana Paveliuc – 4MindCoach și Dan Dimofte – www.educatieprivata.ro. 

Evenimentul de lansare poate fi urmărit aici.

Despre Educhance:

Educhance este o alianță de ONG-uri și inițiative cu impact la nivel local, național și internațional, inițiată de „Transformă Școala” (formată din „Asociația Română de Literație” și eȘcoala ADSERVIO), Asociația Salvați Copiii Iași, Civic Heroes, Fundația YES, Wiron, Ecosistemul PIN, „Institutul Cultural Independent” și „Atelierul Părinților”. Ni s-au alaturat Asociația FONTIS – Iași Capitală a Tineretului, Asociația Civica, Școala de Valori, Educație Privată, Asociația C.A.S.A. Belgia, G.R.A.S.P., Advento, 4MindCoach, Adfaber, Asociația ROMBEL, Educonnect și alți susținători valoroși.

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Pagina data web este protejata cu reCAPTCHA care este in aplicarePolitica confidialitatii si Conditiile de service Google.