fbpx

Șase organizații județene de elevi și Fepal cer revocarea Ligiei Deca

organizații județene de elevi

Asociația Elevilor din Constanța (AEC), Asociația Vâlceană a Elevilor (AVE), Asociația Elevilor din București și Ilfov (AEBI), Asociația Elevilor din Timiș (AETM), Asociația Elevilor din Maramureș (AEM) și Asociația Elevilor din Bacău (AEBc) și Federația Părinților și Aparținătorilor Legali (Fepal) solicită revocarea de urgență a ministrului educației Ligia Deca.

Comunicatul organizațiilor, integral:

În contextul discuțiilor purtate de către reprezentanții asociațiilor de elevi cu noul ministru al educației la începutul mandatului său, a fost agreat faptul că nu va fi adoptată nicio nouă ordonanță de urgență în domeniul transportului elevilor până la momentul primirii unei decizii a Curții Constituționale cu privire la OUG 50/2021 sau al respingerii în Parlament a acesteia.

 

În ciuda acestui fapt, Ministerul Educației a transmis în data de 11 noiembrie a.c. proiectul de ordonanță propus de Sorin Cîmpeanu către Consiliul Economic și Social, solicitând avizarea sa, arătând astfel intenția de a-l aproba anterior deciziei CCR. Astfel, Ligia Deca dovedește că nu este altceva decât un pion trimis să finalizeze dezastrul creat de Sorin Cîmpeanu, și să se asigure că elevii nu vor avea cu ce să ajungă la școală.

 

Dacă proiectul va fi aprobat de Guvern, elevii în continuare nu vor putea beneficia de transport gratuit, în ciuda faptului că acest drept este prevăzut de lege, care este însă încălcat de peste 2 ani. Mai mult, proiectul va bloca efectele deciziei CCR ce va fi adoptată pe 24 noiembrie, în contextul în care decizia va declara Ordonanța 50/2021 neconstituțională.

 

Solicităm ferm Ministerului Educației să anunțe public că renunță la ordonanța de urgență și să retragă proiectul, precum și să depună concluzii de admitere la Curtea Constituțională!

 

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Pagina data web este protejata cu reCAPTCHA care este in aplicarePolitica confidialitatii si Conditiile de service Google.