Radu Szekely, expert în educație și fost consilier în Ministerul Educației, a explicat, în emisiunea „Academia Europa FM”, de ce aleg unii părinți meditații pentru copiii lor.
”Cred că în multe din situații este o preferință, o dorință: dorința părintelui de a se asigura că a făcut tot ce a putut pentru copilul lui pentru că nu are încredere în sistem, așa cum spuneați, nu pentru că este o nevoie.
De multe ori nu ține de nivelul de competență al copilului, ci de faptul că se poate probabil și mai bine, <<Hai să încercm să facem și în privat>>, <<Hai să ne asigurăm că măcar am făcut totul că poate la școală – având în vedere imaginea pe care o are sistemul de învățământ – nu se face suficient>> și <<copilul nu va trece examenul, copilul nu va luat notă suficient de mare pentru a intra la liceul la care vreau eu să intru>> și nu este neapărat o nevoie reală, matrială, ci mai degrabă – aș spun eu, în multe cazuri – psihologică.
Părintele are nevoie de acest feel good și poate și copilul are nevoie de o reasigurare că totul este bine. Nu are încredere suficientă în profesorul de la clasă și atunci în situația în care face meditații cu un alt profesor decât cel de la clasă este evident că este ca și când mergi la doctor, pentru o a doua opinie. Dacă acesta este cauza principală nu este o problemă și mi-am exprimat punctul acesta de vedere și în trecut – acolo unde credem că îl ajută să se simtă mai bine, haideți să-i dăm voie să facă meditație cu cine vrea”, a explicat Radu Szekely, în emisiunea „Academia Europa FM”.
radu szekely meditații radu szekely meditații