fbpx

Ciprian Ciucu: Când ne așteptăm copilul în mașină, cu motorul pornit, le facem rău tuturor copiilor

Ciprian Ciucu, primarul Sectorului 6, le transmite părinților să nu își mai aștepte copiii în mașină, cu motorul pornit, atunci când aceștia ies de la școală sau de la alte activități.

„Mesaj ca de la părinte la părinte

Trebuie doar să conștientizăm că atunci când ne așteptăm în mașină, cu motorul pornit, copilul de la școală, de la înot, de la desen, muzică sau oricare altă activitate le facem rău tuturor copiilor, inclusiv alor noștri.

10, 15, 20 de minute cu motorul pornit generează mult gaz de eșapament. Dacă într-o arie compactă avem cinci sau zece mașini se acumuleză concentrații extrem de periculoase de gaze cancerigene sau care provoacatoare de boli cardiovasculare. Cei mici sunt cei mai afectați, aceste microparticule stau în suspensie în aer pana la cca. 1.20m de la sol”, spune Ciucu.

„Este păcat să decontăm confortul nostru în sănătatea copiilor noștri.

Am scris acest mesaj pentru că, fiind primar, sunt urmărit pe Facebook de un număr mare de oameni, pentru a conștientiza răul pe care îl putem face nu din răutate, nu din indolență, ci pentru că pur și simplu nu ne gândim la astfel de lucruri.

Va rog distribuiți acest mesaj, în ce formă doriți dvs. Este important să ajungă la cât mai mulți dintre noi”, adaugă primarul.

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Pagina data web este protejata cu reCAPTCHA care este in aplicarePolitica confidialitatii si Conditiile de service Google.