fbpx

OMS anunță primul deces la copii provocat de hepatita acută ale cărei cauze sunt necunoscute

Hepatita acută ale cărei cauze sunt, încă, necunoscute, care s-a răspândit în Europa și SUA, a ucis cel puțin un copil, anunță Business Insider.

Sâmbătă, Organizația Mondială a Sănătății a anunțat că „a fost raportat cel puțin un deces”, dintre cele 169 de cazuri de hepatită pe care agenția le-a identificat de la începutul lunii aprilie.

Până acum, această afecțiune inflamatorie a ficatului s-a manifestat în cel puțin 11 țări europene și două state din SUA. Centrul pentru Controlul și Prevenirea Bolilor din SUA a transmis către Insider într-un e-mail că acest prim deces înregistrat nu a fost un caz din SUA, dar au spus că agenția a primit „rapoarte suplimentare” de cazuri din alte jurisdicții americane de când anunțul său a fost lansat la sfârșitul săptămânii trecute și că le evaluează.

Încă nu se știe exact ce cauzează această hepatită, dar cercetători din întreaga lume bănuiesc că un virus numit adenovirus 41 poate fi declanșatorul acestei inflamații hepatice la copii. Cel puțin 17 dintre pacienți, cu vârsta cuprinsă între 1 lună și 16 ani, au necesitat până acum transplant de ficat.

Cel puțin 169 de cazuri misterioase de hepatită acută cu origine necunoscută au fost identificate la copii cu vârste cuprinse între o lună și 16 ani, din 11 țări, printre care și România a anunțat Organizația Mondială a Sănătății, citată de CNN.

Sindromul clinic „printre cazurile identificate este hepatita acută (inflamația ficatului) cu enzime hepatice semnificativ crescute”, se arată în comunicat. Mulți pacienți au raportat simptome gastrointestinale, cum ar fi dureri abdominale, diaree și vărsături „precedate de prezentare cu hepatită acută severă”, precum și niveluri crescute de enzime hepatice. Majoritatea cazurilor nu raportat febră, iar virusurile obișnuite care provoacă hepatită virală acută – cum ar fi virusurile hepatitei A, B, C, D și E – nu au fost detectate în niciunul dintre aceste cazuri, afirmă OMS.

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Pagina data web este protejata cu reCAPTCHA care este in aplicarePolitica confidialitatii si Conditiile de service Google.