fbpx

O elevă de la Colegiul Militar din Breaza, admisă la West Point, cea mai prestigioasă academie militară din SUA

 Ingrid Vârlan, elevă la Colegiul Militar ”Dimitrie Cantemir” din Breaza, a fost admisă la West Point, prestigioasa academie cu profil militar din Statele Unite ale Americii.

Anunțul făcut de Colegiul Militar din Breaza:

Ne mândrim cu performera noastră, eleva plutonier adjutant Ingrid Vârlan!

Am primit cu mare bucurie vestea excepțională pe care eleva plutonier adjutant Ingrid Vârlan ne-a dat-o în pragul Sărbătorilor Pascale. „Am fost admisă la West Point, Class of 2026”.
În urma unui proces de admitere extrem de competitiv și bazat pe un număr de criterii foarte selective, Ingrid a reușit să ocupe singurul loc alocat pentru România, în acest an, pentru Academia Militară „West Point”.

„West Point, cea mai prestigioasă academie militara din US și una dintre cele mai recunoscute în lume, cu o tradiție ce depășește 200 de ani, a reprezentat pentru mine încă de la începuturile experienței mele de elev militar un vis frumos, parte a unui gând măreț ce începea să se contureze.

Clasa a IX-a, începuturi și un gând, clasele a X-a și a XI-a, pandemie și așteptări, clasa a XII-a doar extrem de multă muncă și 12 teste / etape înainte de primirea acceptului final. Scrisoarea din partea USMA a venit vineri și lucrurile sunt fierbinți, atât de fierbinți încât nici nu știu cum să mă bucur, este un paradox să lupți atât pentru un obiectiv, să sacrifici totul pentru a-l obține, să ai mâinile sângerânde după antrenamente și creierul aburind după sute de teste de engleză și matematică, iar mai apoi, după un plâns, un râs și multe îmbrățișări să te gândești deja la următorul pas.”

Astăzi, Ingrid, în curând absolventă a Colegiului Național Militar „Dimitrie Cantemir”, după ce va susține bacalaureatul românesc, savurează bucuria pe care i-a adus-o munca de atâția ani, fără a uita să le fie recunoscătoare celor care i-au fost alături pe acest drum, cărora multora le poate părea imposibil. „Este foarte important să mulțumesc tuturor celor care m-au ajutat să îmi ating acest obiectiv, tuturor celor de la care am avut înțelegere pentru a mă pregăti necontenit și, bineînțeles, celor care zi de zi m-au încurajat să nu cedez și să stau focusată 100% până când trec linia de final. Sunt mulți, sunt apropiați și sinceri, sunt oameni cărora le voi fi mereu recunoscătoare.”

Este apreciată ca unul dintre cei mai buni elevi ai Colegiului Național Militar „Dimitrie Cantemir”, ca urmare a unei combinații perfecte între muncă, seriozitate și consecvența cu care și-a urmat visul, a faptului că a performat la cel mai înalt nivel atât la învățătură, cât și în numeroasele activități în care s-a implicat. A reușit să-și împartă timpul între orele la clasă, activitățile extracurriculare, pregătirea militară, proiectele Erasmus+, îndatoririle de elev gradat, voluntariat și dezvoltare personală.

Ambițioasă, perfecționistă și determinată a luptat până la final pentru a demonstra că atunci când știi ce vrei și depui toate eforturile pentru îndeplinirea obiectivului stabilit, totul este posibil. Fiecare probă a presupus un moment de așteptare al rezultatului, o scurtă bucurie și, mai apoi, un timp extrem de scurt de remontare înaintea unei noi probe. „La sfârșitul anului 2021 am primit cu mare onoare rezultatul testelor primei etape în care am fost nominalizată/desemnată oficial candidat unic al României pentru USMA. Satisfacție mare, motiv de fericire și multe emoții, dar totuși am fost avizată că sunt la jumătatea drumului și că urmează etapa a 2-a în proces, timp în care va trebui să relaționez direct cu academia și că voi avea de susținut noi evaluări, respectiv testele TOEFL și SAT. Experiența bac-ului american a fost unică și, după extrem de multe teste de engleză și matematică aplicată și parcurgerea unui „ceaslov” de 1500 de pagini, mă bucur de final. Rezultatele obținute la test, respectiv clasarea în primii 9% din totalul celor care au dat testul în acest an mă bucură, în plus, clasarea în 1% procent la partea de matematică mă onorează pe mine și pe toți cei care mi-au fost dascăli în acești 12 ani de școală”, spune Ingrid.

Odată cu această extraordinară performanță, Ingrid realizează și o premieră în istoria Cantemirului, fiind prima fată care înregistrează acest succes de pe băncile colegiului.
„Mă apropii de finalul anilor de liceu, mai am o lună și apoi, după 𝑈𝑙𝑡𝑖𝑚𝑢𝑙 𝑐𝑙𝑜𝑝𝑜𝑡̦𝑒𝑙 nu voi mai putea decât să îmi amintesc cu multă emoție de Cantemir, de șoimi și de spiritul care domnește peste Breaza.
Speranțele mele de boboc s-au împletit într-un gând, care a început să prindă aripi și, treptat, a devenit un deziderat determinant al trecerii mele prin colegiu.

Experiența de plutonier avută în postura de Înlocuitor Comandant de Companie I a fost covârșitoare și mă mândresc pentru tot ce am reușit cu elevii de clasa a IX-a, ei m-au făcut să înțeleg profund și pentru prima dată noțiunea folosită atât de des și obsesiv de profesorii noștri 𝑎𝑖 𝑚𝑒𝑖. Au fost 𝑎𝑖 𝑚𝑒𝑖 și vor rămâne 𝑎𝑖 𝑚𝑒𝑖 pentru mult timp de acum înainte chiar dacă pașii în viitor mă vor duce la mii de kilometri de cuibul de șoimi.”

Până atunci, mai are două luni extrem de încărcate.„ Lucrurile se vor precipita foarte mult în perioada următoare, mai am o lună până la bac-ul românesc, iar mai apoi încă o lună până la plecarea în USA. Aceste 2 luni vor fi extrem de încărcate și va trebui să valorific în mod optim scurtul timp rămas pentru pregătirea de bac, dar și cea militară/sportivă pentru 𝐶𝑎𝑑𝑒𝑡 𝑏𝑎𝑠𝑖𝑐 𝑡𝑟𝑎𝑖𝑛𝑖𝑛𝑔 sau 𝐵𝑒𝑎𝑠𝑡 𝐵𝑎𝑟𝑟𝑎𝑐𝑘𝑠 – perioadă de 6 săptămâni în care va trebui să fac față cu succes la programul militar de pregătire extrem de dificil și solicitant fizic și mental.”

Felicitări și mult succes în continuare!👏🔝

📷Nicolae Milea 

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Pagina data web este protejata cu reCAPTCHA care este in aplicarePolitica confidialitatii si Conditiile de service Google.