fbpx

MS, despre cazul de hepatită misterioasă din România: Copilul nu a avut contact cu alte cazuri

Ministerul Sănătății anunță că o fetiță de 5 ani este primul caz de hepatită misterioasă înregistrat în România, însă nu a avut contact cu alte cazuri. Potrivit instituției, fetița este internată la un spital de specialitate din 4 aprilie.

„Starea copilului este stabilă, primește medicație simptomatică și este în continuare spitalizat. Copilul nu a călătorit în străinătate și nu are nicio legătură epidemiologică cu alt caz raportat către OMS Europa. Raportarea a avut la bază definiția OMS de caz probabil, care se referă la insuficientă hepatică, transaminaze >500 UI și icter la un copil la care nu există markeri de infecție virală hepatică. Facem aceste precizări pentru informarea opiniei publice și pentru a elimina speculațiile care ar putea produce îngrijorare în rândul părinților din România”, arată sursa Ministerul Sănătății, citat de Digi 24.

Hepatita acută ale cărei cauze sunt, încă, necunoscute și care s-a răspândit în Europa și SUA, a ucis cel puțin un copil, anunță Business Insider.

Sâmbătă, Organizația Mondială a Sănătății a anunțat că „a fost raportat cel puțin un deces”, dintre cele 169 de cazuri de hepatită pe care agenția le-a identificat de la începutul lunii aprilie.

Până acum, această afecțiune inflamatorie a ficatului s-a manifestat în cel puțin 11 țări europene și două state din SUA. Centrul pentru Controlul și Prevenirea Bolilor din SUA a transmis către Insider într-un e-mail că acest prim deces înregistrat nu a fost un caz din SUA, dar au spus că agenția a primit „rapoarte suplimentare” de cazuri din alte jurisdicții americane de când anunțul său a fost lansat la sfârșitul săptămânii trecute și că le evaluează.

Încă nu se știe exact ce cauzează această hepatită, dar cercetători din întreaga lume bănuiesc că un virus numit adenovirus 41 poate fi declanșatorul acestei inflamații hepatice la copii. Cel puțin 17 dintre pacienți, cu vârsta cuprinsă între 1 lună și 16 ani, au necesitat până acum transplant de ficat.

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Pagina data web este protejata cu reCAPTCHA care este in aplicarePolitica confidialitatii si Conditiile de service Google.