fbpx

Dr. Mihai Craiu: Semnele care indică o posibilă hepatită acută la copii

Sursă foto: viatamedicala.ro

Dr. Mihai Craiu, medic pediatru, a publicat, pe pagina Spitalul Virtual pentru Copii, semnele care le pot indica părinților o posibilă hepatită acută la copii.

Postarea medicului a fost făcută în contextul apariției mai multor cazuri de hepatită acută la copii cu origine misterioasă, în 11 țări.

Ce spune dr. Mihai Craiu:

Nu e momentul acum…
Cum zicea o reclamă de la TV prezentată în ultima vreme în mod repetat. Căci avem de gătit pască, drob și ciorbă de miel…
Cred că ar trebui să știți cu toții să recunoașteți hepatita la copil. ACUM până nu se îngroașă gluma.
Aici link în limba română – https://totuldespremame.ro/…/sanatate…/hepatita-la-copii
De unde vine motivul de îngrijorare? In ultimele luni s-a observat o creștere alarmantă a cazurilor grave de hepatită la copil. Atât de grave încât 4 copii britanici și cel puțin 2 americani (pentru SUA există doar date preliminare – https://www.science.org/…/mysterious-hepatitis-outbreak…) au trebuit să facă transplant hepatic.
Hepatită… hmmm, mare brânză, vor comenta niște „specialiști”. Noi românii suntem campionii Europei la hepatită și mâini murdare…
Da, hepatită. Dar nu una cunoscută… Toate aceste cazuri foarte grave au fost testate amănunțit și s-au exclus infecțiile cu virus hepatitic A,B,C,E, delta, etc
Cine este de vină? Pe scurt – nu se știe încă. Au fost luate în discuție adenovirusul 41, un serotip ce poate produce gastroenterită sau noul coronavirus – https://theconversation.com/hepatitis-cases-are…
Vorbim despre 74 cazuri în Regatul Unit, de câteva în Spania, Danemarca, Olanda (pentru Europa) și SUA.
Cazuri extrem de grave care au apărut în câteva luni. Medicii britanici au comentat că numărul acestor cazuri descrise în martie și aprilie 2022 este mai mare decât toate cazurile raportate într-un an întreg, în 2018 sau 2019.
Până vor exista mai multe date, toți părinții vor trebui să poată recunoaște repede hepatita acută gravă.
Un astfel de copil are :
– icter cutaneo-mucos (este galben la piele și la ochi, vezi poza din comentarii)
– stare de oboseală extremă, foarte neobișnuită și inexplicabilă prin efortul depus de copil
– urini închise la culoare (ca berea brună sau ca ceaiul negru)
– scaune foarte deschise la culoare (scaune acolice, asemănatoare celor pe care le avea copilul în primele luni de viață cât era alăptat la sân sau cu o formulă de primă vârstă)
– mâncărimi inexplicabile pe piele (fără semne de boală cutanată)
– sângerare produsă la minime traumatisme sau chiar fără motiv
In general copilul cu hepatită se simte MULT mai rău decât arată!
Nu vă autodiagnosticați, nu folosiți de capul vostru unul din multele produse destinate sănătății ficatului (e superofertă la TV😯) ci mergeti la medic! URGENT!

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Pagina data web este protejata cu reCAPTCHA care este in aplicarePolitica confidialitatii si Conditiile de service Google.