fbpx

O mamă care a bătut elevi și profesori a fost condamnată la închisoare cu executare

Photo 45473636 / Gavel © Phartisan | Dreamstime.com

O mamă în vârstă de 43 de ani, care a lovit doi elevi și a atacat directorul adjunct al unității de învățământ unde învăța fiica sa, a fost condamnată la închisoare cu executare, după patru ani de la comiterea faptelor. Femeia este deja la pușcărie pentru o altă faptă violentă comisă în trecut, potrivit publicației Monitorul de Botoșani.

Incidentul violent a avut loc într-o școală din municipiul Botoşani, în 2018, când elevii unei clase a VIII-a, de la Școală Gimnazială „Elena Rareș” din municipiu, se aflau pe terenul unității de învățământ la ora de educație fizică. Băieții jucau fotbal pe o jumătate de teren, iar pe cealaltă jumătate se aflau mai multe fete, printre care și fiica Simonei Florentina Lupu. 

Mingea a ajuns în partea de teren a fetelor, iar fiica femeii a aruncat-o peste gard și a început să-și înjure colegii. Băieții au plecat în pauză, însă trei dintre ei au revenit pe terenul de sport pentru că unul își uitase cheile. Doi dintre eelevi au fost atacați de femeie și de fiica ei, unul fiind imobilizat de fată, iar celălalt a fost lovit de mamă, relatează jurnaliștii de la Monitorul de Botoșani.

Elevii au reușit să scape și au fugit în școală, unde s-au întâlnit cu directorul adjunct și cu profesorul de sport. În scurt timp a năvălit în incintă și Simona Florentina Lupu, care cu greu a fost scoasă în afara unității de învățământ. Pentru a scăpa de ea, cadrele didactice au scos-o cu forța din școală și au încuiat ușa, dar femeia a continuat să se manifeste violent, lovind cu pumnii şi picioarele în uşa de acces în instituţie, adresând ameninţări cu moartea directorului adjunct.

Victimele au prezentat certificatele medico-legale și au venit cu mai mulți martori. Inclusiv colegii elevilor au recunoscut că atunci când au revenit în sala de clasă băieții „erau vineţi şi bătuţi, erau zgâriaţi pe mâini şi pe gât”. Trimisă în judecată pentru agresiune și amenințare, Simona Florentina Lupu a fost găsită vinovată și condamnată pentru fiecare faptă. Doar că între timp aceasta fusese încarcerată pentru o tâlhărie comisă asupra unui vârstnic, iar magistrații Judecătoriei Botoșani au contopit toate pedepsele și au condamnat-o în final la 3 ani şi 6 luni închisoare, în regim de detenție. Hotărârea pronunțată luni nu este definitivă, potrivit sursei citate.

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Pagina data web este protejata cu reCAPTCHA care este in aplicarePolitica confidialitatii si Conditiile de service Google.