fbpx

Aproape 10.000 de acte de violență în școli, anul trecut. 340 de infracțiuni, doar în septembrie 2022

Aproape 10.000 de acte de violenţă s-au înregistrat în unităţile de învăţământ din România în anul şcolar 2021 – 2022, potrivit unui raport al Ministerului Educaţiei, citat de Agerpres.

Raportul privind fenomenul violenţei în mediul şcolar în anul şcolar 2021 – 2022 arată că, la nivel naţional, s-au înregistrat în această perioadă 9.741 de acte de violenţă.

Este vorba despre atacuri la persoană, atentate la securitatea unităţii şcolare, la bunuri, dar şi alte fapte de violenţă sau atentate la securitatea în spaţiul şcolar.

Pe de altă parte, Poliţia Română a prezentat, sâmbătă, un bilant conform căruia în luna septembrie au fost sesizate 340 de infracțiuni în incinta școlilor şi 33 comise în apropierea acestora, relatează News.ro. În majoritatea cazurilor a fost despre lovire, însă au existat şi 20 de cazuri de port sau folosire de obiecte periculoase în şcoli.

În urma acţiunilor poliţiştilor, au fost găsiţi peste o mie de elevi în situaţii de risc şi s-a intervenit la peste 300 de evenimente, fiind sesizate 25 de situaţii de bullying.

Dintre acestea, cele mai multe au fost – 232 – de lovire sau alte violenţe (180 în mediul urban şi 52 în mediul rural), dintre care 209 în incinta unităţilor de învăţământ şi 23 în zona adiacentă acestora, 43 de infracţiuni de furt (37 în mediul urban şi 6 în mediul rural), dintre care 39 în incinta unităţilor de învăţământ şi 4 în zona adiacentă acestora, şi 20 de infracţiuni de port sau folosire de obiecte periculoase (18 în mediul urban şi 2 în mediul rural), toate în incinta unităţilor de învăţământ.
Alte 29 de infracţiuni constatate în luna septembrie au fost: 23 de purtare abuzivă (22 în incinta unităţilor de învăţământ şi una în zona adiacentă), 2 de neglijenţă în serviciu (ambele în incinta unităţilor de învăţământ), una de abuz în serviciu şi 3 alte infracţiuni, toate în incinta unităţilor de învăţământ.
infracțiuni în incinta școlilor

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Pagina data web este protejata cu reCAPTCHA care este in aplicarePolitica confidialitatii si Conditiile de service Google.