fbpx

Procesul de învățare continuă ONLINE la International School of Bucharest

Ca urmare a închiderii școlii datorită COVID-19, ISB a găsit soluții de învățare pentru elevi, astfel încât să limiteze tulburarea procesului educațional. În momentul actual, ISB oferă cursuri online pentru toate materiile (inclusiv Educație Fizică, PSHE, Muzică și Artă) tuturor elevilor, de la nivelul Early Years până la Year 13. Folosind tehnologia cu care angajații și elevii noștri sunt deja familiarizați, profesorii noștri pot continua învățarea interactivă, susținută de live video, chat, file share, screen share, screen recording și annotation.

Orarele au fost transmise elevilor, care sunt online începând cu ora 9.00. Prezența se face la începutul fiecărei lecții, iar profesorii fac evaluări cu ajutorul instrumentelor online atunci când este necesar. Fiecare lecție durează 40 de minute, și există pauze de 20 de minute între lecții.

În timpul “Învățării independente” din Școala Primară, copiii își fac temele sau îndeplinesc alte sarcini primite de la profesori.

Instrumentele de învățare online au fost testate și exersate, toți profesorii beneficiind de training din partea Liderilor Tehnologici din școală. Recomandările de utilizare în siguranță și de protecție au fost transmise atât elevilor, cât și personalului, înaintea startului programului de învățare online, care va continua în perioada de închidere a școlilor.

Profesorii, elevii și părinții din comunitatea ISB au folosit cu succes în ultimii ani resursele, aplicațiile și platformele online, de la selecția celor mai relevante instrumente care asigură includerea programelor de învățare la distanță, confidențialitatea și protecția datelor, până la planificarea programului zilnic de studiu.

Această nouă metodă de învățare va fi pentru școli o nouă ocazie de a consolida legăturile cu comunitatea. ISB a creat o adresă de e-mail unde părinții, staff-ul și profesorii pot trimite impresiile și sugestiile lor.

“Ne bucurăm să vedem că nivelul de prezență este excelent și că elevii sunt pe deplin implicați în timpul cursurilor. Mulțumesc elevilor noștri, părinților, profesorilor și personalului administrativ, care au lucrat împreună pentru a transforma acest demers într-o reușită. În general, am fost foarte mulțumit de rezultatele primelor zile. Am avut, de asemenea, ocazia de a asista, virtual, la anumite lecții, și mulțumesc celor care m-au găzduit la orele lor. ISB este conștientă de responsabilitatea socială pe care o are față de comunitate, astfel încât să putem trece peste această perioadă dificilă împreună. Ne bucurăm să împărtășim experiența noastră, oferind consultanță și altor școli, dacă este nevoie”, a declarat Dl. Sinan Koșak, Directorul ISB.

“Dintr-o perspectivă personală, am văzut săptămâna aceasta foarte multă muncă de echipă, adaptare și tenacitate în împrejurări dificile, și vă mulțumesc tuturor pentru eforturi”, a spus Anthony O’Brien, Deputy Head Secondary School.

“Vă felicit pentru organizarea eficientă în această conjunctură nefericită. Considerăm că învățarea online este soluția perfectă pentru Year 13 până la examene, întrucât vorbim de numai o lună și jumătate până la IB:

– eficiență (fără timp pierdut până la școală/de la școală)

– siguranță (în contextul epidemiei)

– feedback în timp real de la profesor

– un bun control al profesorului asupra muncii elevului, Părintele unui elev IB/ Year 13

“Dorim să vă felicităm pentru răspunsul prompt în contextul situației actuale. Faptul că ați reușit să puneți la punct o platformă de învățare digitală în doar câteva zile este extraordinar. Avem gemeni, în clasele 7B și 7S, și au răspuns pozitiv lecțiilor de astăzi (cu câteva ezitări, dar suntem siguri că se vor adapta). Să sperăm ca va fi bine!” Părinte elev ISB Școala Secundară

“Felicitări pentru reușita excepțională a primei zile de învățare online! Capacitatea voastră de adaptare este incredibilă!”  

“A fost extraordinar să vedem implementarea rapidă a unei asemenea soluții fără probleme tehnice într-un timp atât de scurt, ca și cum ați fi folosit-o deja de o veșnicie.

Judecând după liniștea din casă, se pare că fiicele mele au fost pe deplin implicate. Au luat totul în serios, și deși inițial au fost reticente, le-am văzut foarte mulțumite de ziua lor de școală.  Au muncit mult, am observat cât s-au străduit. Și am observat că le place să participe la ore de acasă. Singurul meu regret este că nu mi se permite și mie să particip la lecții, din cauza interdicției ferme a fiicei mele. Felicitări tuturor celor care și-au adus contribuția!”

Părinte elev Școala Primară ISBâ

Profesorii ISB, în timpul trainingului de învățare online, înainte de închiderea școlii

Profesorii ISB, în timpul trainingului de învățare online, înainte de închiderea școlii