fbpx

Educaţia în vremea coronavirusului, la Şcoala Internaţională King George

Procesul instructiv-educativ continuă online la Şcoala Internaţională King George, unde s-a decis luarea unor măsuri de urgenţă.

Pe fondul înmulțirii cazurilor de infecţie cu coronavirus, Comitetul Național pentru Situații Speciale de Urgență (CNSSU) a decis închiderea tuturor școlilor din România vreme de o săptămână, începând de miercuri, 11 martie, cu posibilitatea de prelungire a măsurii. Această decizie reprezintă o măsură preventivă, menită să limiteze răspândirea noului coronavirus (SARS-COV2), având în vedere înmulţirea cazurilor confirmate în întreaga lume.

La nivel mondial există un număr mic de infecţii COVID-19 la copii, însă aceştia, asemenea adulţilor, pot fi consideraţi o sursă de transmitere a infecţiilor respiratorii. Tocmai de aceea, este important să fie luate toate măsurile de prevenție necesare în vederea limitării răspândirii infecției.

Procesul instructiv-educativ continuă online la Şcoala Internaţională King George, unde s-a decis luarea unor măsuri de urgenţă:

Pregătirea de mape individuale de lucru pentru fiecare preșcolar în parte, pe nivel de vârstă, care să conțină planificările activităților instructiv educative pentru următoarele săptămâni. Educatoarele vor transmite zilnic materialele ce urmează a fi lucrate de către preșcolari, oferind suport de lucru persoanelor care se vor ocupă de copii în perioada următoare. De asemenea, va fi necesar că părinții să transmită feedback către educatoarele grupelor, astfel încât acestea să poată interveni cu sugestii, sfaturi, îndrumări.

În toată această perioadă, se va menține zilnic, în cadrul programului de lucru obișnuit al cadrelor didactice, relația cu părinții și se va oferi suport elevilor din învățământul primar și gimnazial în realizarea temelor și a proiectelor suplimentare. Fiecare clasă va avea toate materialele de studiu pregătite pentru toate disciplinele, existând o strictă supraveghere din partea cadrelor didactice cu privire la îndeplinirea sarcinilor de către elevi. Aceștia vor primi zilnic fișe de lucru, teme recapitulative și de consolidare a materiei predate până în prezent. 

Dascălii din cadrul Şcolii Internaţionale King George au dat dovadă de profesionalism şi au venit cu idei şi soluţii în vederea continuării procesului didactic. „Avem parte de o nouă provocare, o experiență pe care nu am mai trăit-o până acum, dar cu siguranță una din care avem cu toții de învăţat, atât noi, cât și elevii. Ne-am mobilizat prompt, s-au luat decizii la nivelul instituţiei, s-au stabilit regulile după care vom funcţiona în această perioadă și colaborăm foarte bine. Copiii primesc temele online, au un interval orar în care le efectuează, îmi trimit rezolvarea, eu le verific şi le trimit modelul de lucru rezolvat. Copiii au fost foarte receptivi, au dat dovadă de responsabilitate, înțelegere și au realizat conștiincioși temele. La limba engleză folosim aplicația Kahoot, o platformă de învățare bazată pe jocuri, folosită ca tehnologie educațională în școli” a explicat profesorul diriginte de la clasa a cincea, Andreea Mesescu.

Activitatea didactică va fi raportată zilnic directorului instituției, care va verifica și monitoriza îndeplinirea tuturor atribuțiilor impuse de apariția acestor condiții, până la reînceperea cursurilor. 

Trebuie să respectăm măsurile de prevenție anunțate de autorități

Şcoala Internaţională King George manifestă toată deschiderea și disponibilitatea de a recupera partea de predare din perioada absentată la date ulterior comunicate, astfel încât nici elevii, nici preșcolarii să nu fie prejudiciați ca urmare a acestei decizii.

În acest moment, trebuie să înțelegem și să respectăm măsurile de prevenție anunțate de autorități, să evităm pe cât posibil locurile aglomerate și, în plus, să continuăm să acordăm importanţă crescută regulilor de igienă și măsurilor de curățare și dezinfectare a propriilor locuințe. Prevenția este extrem de importantă în limitarea oricărui tip de infecție respiratorie, cum este infecția COVID-19.

Cu toţii avem încredere că vom parcurge cu profesionalism această perioada dificilă și că vom gestiona cu deosebită responsabilitate situația survenită.