fbpx

Marius Nistor, despre cei care s-au retras din grevă: Procentul este nesemnificativ

Sursă imagine: B1Tv

Preşedintele Federaţiei Sindicatelor din Educaţie Spiru Haret, Marius Nistor, afirmă că s-au retras din grevă 15.000 de angajați în învățământ, iar majoritatea nu sunt membri de sindicat. Procentul este nesemnificativ şi nu influenţează legalitatea acestei acţiuni de protest, a spus Nistor, citat de News.ro.

”În momentul de faţă, greva se poate încheia în momentul în care Guvernul vine cu o soluţie care să fie acceptată de către colegii noştri şi când colegii noştri vor decide acest lucru. Noi suntem deschişi la negocieri”, a anunţat liderul de sindicat. Întrebat dacă se va ajunge la amânarea examenelor, Marius Nistor a spus: ”Nu ştiu, în momentul de faţă nu am ajuns în faza în care putem vorbi de amânarea examenelor, dar cu cât se lungeşte acest conflict de muncă, există şi acest risc”.

Despre suspendarea grevei doar pe perioada examenelor, Nistor a arătat că Ministerul Educaţiei poate propune dar decizia este strict a cadrelor didactice.

El a declarat că 20.000 de persoane vor ieşi în stradă. Despre procentul cadrelor didactice aflate în grevă, Marius Nistor a spus că Ministerul se raportează la total salariaţi. ”În grevă nu sunt doar membri de sindicat. Din datele ministerului, s-au retras 15.000 de oameni, majoritatea nu sunt membri de sindicat. Deci, procentul este nesemnificativ şi nu influenţează, per ansamblu, legalitatea acestei acţiuni de protest”. Marius Nistor a mai subliniat că ”în niciun caz nu trebuie acuzat vreun cadri didactic care s-a retras din acţiunea de grevă că ar fi spărgător de grevă”. Nistor le-a transmis părinţilor că le mulţumeşte pentru sprijin şi să aibă încredere în ei.

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Pagina data web este protejata cu reCAPTCHA care este in aplicarePolitica confidialitatii si Conditiile de service Google.